Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiBMW X6 – pojavili se prvi konkretniji detalji, ali ono pravo dolazi tek 2015. godine

BMW X6 – pojavili se prvi konkretniji detalji, ali ono pravo dolazi tek 2015. godine


Iako mu mnogi zamjeraju kako ima mali prtljažni prostor, a i malo mjesta na stražnjim klupama, trenutno aktualni BMW X6 model se itekako dobro prodaje. Najavljena je i druga generacija.

Novi će X6 konkurirati novim modelima iz Audija, Mercedes-Benza i Range Rovera. Saznajemo kako će i novi X6 biti drugačiji i poseban, iako ga neki vole uspoređivati s modelom X5 crossover. Očekujemo da će druga generacija X6 biti ponešto zaobljenija, ali s izraženim sportskim linijama, još više nego prva generacija.

Bit će navodno veći od prethodnika za oko 3,3 centimetra, imat će veći međuosovinski razmak, a i ponešto više prostora u unutrašnjosti. Isto tako, trebao bi biti i lakši od prve generacije, što će mu popraviti i vozne karakteristike.

Pod haubom bi se trebao nalaziti turbo punjeni V6 motor, benzinski i dizelski, a spominje se i nabrijani 4,4 litarski V8 motor kojeg smo mogli vidjeti i u modelima X6 i X6 M. Spominje se isto tako i 8-brzinski automatski mjenjač koji dodatno popravlja performanse s jedne, a smanjuje potrošnju goriva s druge strane.

Osnovni model će imati klasičnu suspenziju s čeličnim oprugama, dok će top modeli imati “samopodešavajuću” pneumatsku suspenziju koju ćete moći podešavati prilikom vožnje. Elektronika će koristiti takozvani “FlexRay” sustav koji omogućuje jednostavniju nadogradnju. FlexRay se ne odnosi samo na zabavn-informativni (infotainment) sustav, nego i na centralni procesor (CPU) koji upravlja šasijom i radom motora.

I spomenimo na kraju kako će se vratiti i hibridna inačica. BMW ActiveHybrid X6, kako će se zvati, imat će 3,0 litarski V6 turbo punjeni benzinski motor s dodatnim elektromotorima.

Spomenimo kako će se BMW X6 pojaviti s još dva crossovera, manjim modelima X4 i X2. Loša je vijest – u prodaju stižu tek 2015. godine.