Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiBMW X1 nove generacije za 2015. godinu dijelit će platformu s MINI Countrymanom

BMW X1 nove generacije za 2015. godinu dijelit će platformu s MINI Countrymanom


Novi se BMW X1 počeo prodavati širom svijeta i prilično je popularan. No, novi model bi mogao biti još bolji i zanimljiviji, a stiže nam tijekom 2015. godine.

Razlike će postojati. Dok se trenutni X1 model temelji na BMW-u Serije 1 s pogonom na stražnjim kotačima, a možete ga dobiti i s pogonom na svim kotačima, nova generacija X1 modela će se temeljiti na UKL platformi koja će se inicijalno pojaviti na novom  MINI Cooperu i BMW Serije 1 Gran Turismo.

Da pojansnimo, UKL platforma se temelji na pogonu na prednjim kotačima, no ima opciju pogona na svim kotačima zahvaljujući Haldex “multi-plate” mjenjačkom sustavu koji omogućuje upotrebu obje platforme (prednji pogon, AWD pogon) prema vašem izboru.

Prema ovome možemo zaključiti kako će novi BMW X1, kao i MINI Countryman, imati novi pogon na svim kotačima, a koji će u osnovi imati prednji pogon. Drugačije od standardnog stražnjeg pogona kojeg nalazimo u BMW-ovim automobilima, to je sigurno.

Tu se nameće još jedan zaključak, a to je da novi BMW X1 neće biti toliko sportsko orijentiran kao njegov prethodnik, pa čak niti s pogonom na svim kotačima. No, sigurno je kako će biti praktičniji. Vjerojatno i jeftiniji.

Na kraju spomenimo kako će se standardno ugrađivati 4-cilindrični motor, iako u BMW-u razmišljaju i o V6 motoru, kojeg će malo teže “ugurati”. Isto tako, očekuje se kako će se na nekim tržištima pojaviti i 3-cilindrični motori.