Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiBMW Serije 4 objavljeni nazivi modela, datum početka proizvodnje i još ponešto

BMW Serije 4 objavljeni nazivi modela, datum početka proizvodnje i još ponešto


Ako odbrojavate dane kada će se i službeno pojaviti prva proizvodna inačica novog BMW-a Serije 4, tada su ti dani praktički odbrojeni. Proizvodnja počinje u srpnju ove godine!

Iako BMW ljubomorno čuva podatke o novoj Seriji 4, a koja je već pri samom spominjanju pobudila veliku medijsku pažnju, ovih su se dana počeli pojavljivati i neki konkretniji podaci koji bi vas mogli zanimati. Za početak recimo kako će se svi coupe modeli početi proizvoditi početkom srpnja 2013. godine, dakle kroz nekoliko mjeseci.

Coupe modeli će se proizvoditi u kompanijinoj tvornici u Munchenuu Njemačkoj, dok će se kabriolet modeli proizvoditi u Regensburgu također u Njemačkoj. Njihova proizvodnja počinje u studenom 2013. godine, a prva serija će se proizvesti do srpnja 2014. godine.

BMW Serija 4 dolazi s pogonima na stražnjim kotačima, kao i s pogonom na svim kotačima. I nazivi modela su poznati – 428i, 428xi, 435i i 435xi. Model 428i će imati 4-cilindrični motor od 2,0 litre koji razvijaju 240 konja, dok će model 435i imati turbo punjeni 3,0 litarski V6 motor od 300 konja.

Neki modeli 428i i 428xi imat će i S oznaku, što znači da dolaze s izmijenjenim vanjskim izgledom, sportski agresivnijim, s drugačijim branicima, tvrđom suspenzijom i sportskim interijerom.

Što se tiče kabriolet modela, pojavit će ih se tri, svi s pogonom na stražnjim kotačima. Paleta počinje s modelom 428i, postojat će 428i S, te 435i.

Za sada nema informacija o M4 seriji, koja bi po tradiciji trebala biti punokrvna sportska serija s osjetno ekstremnijim specifikacijama. No, mi smo strpljivi i pričekat ćemo i nju, pitanje je samo vremena kada će se pojaviti 🙂