Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiBMW Serije 3 – novi modeli s motorima od 3 cilindra?

BMW Serije 3 – novi modeli s motorima od 3 cilindra?


Što prvo pomislite kada vam netko spomene BMW? Snaga, sportski duh, puno konja, to je ono što mi uvijek pomislimo. No, čini se kako se vremena polako mijenjaju, iz manjeg se pokušava dobiti više. Upravo tako razmišljaju u BMW-u gdje bi nova Serija 3 mogla dobiti 3-cilindrične motore.

Ali odmah moramo reći ne i slabije. BMW je poznat po svojim vrlo snažnim V6 motorima koji si i dosta trošili, no u ovo vrijeme krize i u ovoj njemačkoj kompaniji polako su počeli smanjivati agregate. Tako se u nekim modelima (Serija 3, Z4) umjesto V6 počeo pojavljivati 4-cilindrični motor ali s turbopunjačima.

No, to nije kraj. Najnovija priča vrti se i oko novih motora koje bi mogla dobiti BMW Serija 3, a radi se o 3-cilindričnim motorima, što je potvrdio i Peter Nefischer, glavni kompanijin čovjek za razvoj novih motora. Spomenuo je kako BMW već razvija nove 3-cilindrične motore, a koji bi se mogli pojaviti u nekoliko modela.

Prema njegovim riječima, 3-cilindrični motori bi uskoro mogli postati standardni motori kao što su danas 4-cilindrični. Pitanje je samo tko će ih prvi predstaviti u svojoj ponudi, jer nije tajna kako i drugi svjetski poznati proizvođači automobila razvijaju 3-cilindraše.