Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoBMW Motorrad – 90 godina inovativne tehnologije, savršenstva i čiste strasti

BMW Motorrad – 90 godina inovativne tehnologije, savršenstva i čiste strasti


Proteklih devet desetljeća BMW je obilježio strastveno razdoblje obilježeno pionirskim tehničkim inovacijama, povijesnim pobjedama u utrkama, brojnim oborenim rekordima i brojnim osvojenim šampionskim titulama širom svijeta.

Osim što već devet desetljeća jamči čisto zadovoljstvo u vožnji, BMW također utjelovljuje atribute kao što su izvanredna pouzdanost, beskompromisna podobnost za svakodnevnu upotrebu i uživanje u vožnji i dugotrajna vrijednost koja je opstala desetljećima.

BMW MotorradTvrtka ovu posebnu obljetnicu obilježava s tri ekskluzivna modela objedinjena pod krilaticom „90 Godina BMW Motorrada“, koji svi odreda označavaju i utjelovljuju izvanredne BMW-ove karakteristike i sasvim posebnu kvalitetu. Radi se o modelima R 1200 GS Adventure, R 1200 R i modelu R 1200 RT.

Tri BMW motorkotača predstavljaju svijetli primjer priče o uspjehu BMW Motorrada: R 1200 GS Adventure već desetak godina predstavlja pravu „instituciju“ u enduro segmentu namijenjenu svim obožavateljima dugih putovanja. R 1200 R s druge je pak strane pravi sinonim za tradicionalni BMW-ov roadster, dok je R 1200 RT, sinonim za touring motorkotač već više od tri desetljeća.

I dan danas, vrhunski BMW-pvi inženjeri i stručnjaci rade na razvoju novih BMW-ovih motorkotača s istim ciljem kao i prije 90 godina: trajno unaprijeđivati svijet motociklizma, odnedavna pružiti i vlastiti doprinos razvoju urbane mobilnosti i prije svega, učiniti svijet motorkotača što sigurnijim. Sa svojim izvanrednim tehničkim inovacijama, BMW Motorrad doveo je do prekretnice u konstrukciji motorkotača, uključujući tako primjerice prvi ABS sustav koji je na tržište uveden još prije 25 godina, predstavljanje prve teleskopske vilice na serijskom motorkotaču davne 1935. godine, uvođenje prednje „Telelever“ vilice 1993. godine, te u novije vrijeme prvog poluaktivnog ovjesa DDC (Dynamic Damping Control) namijenjenog serijskoj proizvodnji. Njime su opremljeni supersportski motorkotači HP4 od kraja 2012. godine.

BMW Motorrad stoga danas uživa u trajnom rastu popularnosti među obožavateljima vožnje motorkotačima širom svijeta.

Izvor: Auto-info