Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliBMW M6 Coupe ili Convertible, svejedno – oba imaju 560KS

BMW M6 Coupe ili Convertible, svejedno – oba imaju 560KS


Novi M6 karakteriziraju agresivni dizajn, novi odbojnici, prošireni blatobrani i ogromni otvori za zrak, izmijenjena maska, LED svjetla, stražnji difuzor s četiri ispušne cijevi. Coupe verzija ima krov od plastike ojačane karbonskim vlaknima, dok Convertible verziju krasi meki crni krov koji se spušta za 19 sekundi.

BMW je objavio službene fotografije i specifikacije novog M6 modela, u Coupe i Convertible verziji.  Automobil pokreće twin-turbo 4.4-litreni V8 motor s 560 KS.

U unutrašnjosti nalazimo već poznato okružje iz BMW-ovih modela, s dorađenom instrumentnom pločom, karbonskim umecima, ambijentalnom rasvjetom, Merino kožnim sjedalima i upravljačem s polugicama za izmjenu stupnjeva prijenosa.

Opcijski dijelovi opreme su grijani upravljač i Bang & Olufsen audio sustav, kao i brojni sigurnosni sustavi poput Night Visiona, stražnje parkirne kamere, ali i infotainment sustav s aplikacijom za spajanje na Facebook i Twitter.

Ispod haube je ono što najviše impresionira fanove BMW-a. To je twin-turbo 4.4-litreni V8 motor sa 560 KS i 680 Nm. Spojen je na sedamstupanjski automatski mjenjač s dvije spojke, opremljen sustavima Drivelogic i Launch control.

Coupeu za ubrzanje do 100 km/h treba 4,2 sekunde, a kabrioletu za isti zadatak treba 4,3 sekunde. Što se tiče maksimalne brzine, oba su modela elektronski ograničenana 250 km/h, a bez blokade mogu ići do 305 km/h. Potrošnja, jel to koga zanima? Deklarirani prosjek je 9,9 litara za Coupe i 10,3 litara za Convertible.

Izvor: Automoto-portal.hr