Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliBMW iX3 – pojavile se špijunske slike novog električnog prototipa

BMW iX3 – pojavile se špijunske slike novog električnog prototipa


Nećemo morati dugo čekati na novi BMW iX3 elektromobil, a koji se u prodaji očekuje krajem 2020. godine. Tko ga ne bi volio imati u garaži 🙂

Nakon odličnog BMW i3 elektromobila… koji se baš i nije prodavao. Predobro, ali i preskupo, a i dalje su problem baterije. No, stručnjaci tvrde kako pravo vrijeme električnih automobila tek dolazi. Novi BMW iX3 bit će jedan od 12 električnih automobila koji dolazi iz BMW grupacije, a koji bi se u prodaji trebao pojaviti do 2025. godine.

Prvi bi trebao biti električni BMW Mini Hardtop, on stiže 2019. godine. Drugi će biti upravo ovaj BMW iX3 koji se očekuje 2020. godine, a odmah nakon njega se očekuje BMW iNext u 2021. godini. Preostale modele kompanija nije otkrila.

Ono što nas nekako više zanima je peta generacija baterija koju razvija BMW Group, a koja bi trebala imati puno veću autonomiju od oko 645 kilometara, što je već vrlo zanimljivo. No, ta se priča očekuje tek u modelu BMW iNext u 2021. godini. Za novi BMW iX3 se ipak očekuje veća kilometraža od modela i3 sa svojim dometom od 184 kilometra. Kažu kako bi domet mogao biti oko 322 kilometra.

Možda nije loše spomenuti i konkurenciju s kojom se bori BMW, a to su Audi e-tron, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz EQC i Tesla Model Y.