Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliBMW i3 u proizvodnji, već je naručeno više od 8.000 primjeraka samo u Europi
BMW i3

BMW i3 u proizvodnji, već je naručeno više od 8.000 primjeraka samo u Europi


Iako su mnogi unutar kompanije bili protiv električnih automobila, čini se kako je BMW i3 uspješniji nego što su se nadali i najveći optimisti.

Samo u Europi je naručeno više od 8.000 primjeraka, tako da je za očekivati kako će njemački automobilski div morati povećati proizvodne kapacitete kako bi zadovoljio potrebe tržište. Naravno, ne moramo vas posebno podsjećati kako osim BMW i3 malog gradskog električnog mališana postoji i onaj veći sportski BMW i8, koji je zaista top sportski električni model.

Usporedbe radi, Nissan Leaf je prodan u nešto više od 12.000 primjeraka, a i Renault Zoe je prodan u otprilike 5.000 primjeraka u prva četiri mjeseca prodaje. Činjenica je da se elektromobili još uvijek ne prodaju onoliko koliko bi se trebali, još su uvijek nekakav “bauk”.

BMW i3

I cijena igra vjerojatno najveću ulogu. Činjenica je kako su elektromobili još uvijek visoka. Primjerice, u Americi se BMW i3 prodaje po cijeni od 42.275$, što nije malo. No dugoročno se ovakav automobil isplati kupiti, uzimajući u obzir i cijenu struje te održavanja kojeg praktički niti nema.

Kako god bilo, htjeli vi to ili ne, vrijeme elektromobila dolazi. I bit će ih sve više na cesti što je po nama itekako dobro. U nastavku vam donosimo i dva video priloga, svakako pogledajte testnu vožnju, vrlo impresivno…