Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliBMW i Toyota zajednički razvijaju sportski automobil, mogu li vratiti slavu Supre i Serije 8?

BMW i Toyota zajednički razvijaju sportski automobil, mogu li vratiti slavu Supre i Serije 8?


BMW i Toyota su najavili zanimljivo partnerstvo preko kojeg bi trebali do kraja ove godine predstaviti novi zajednički sportski automobil. Pitanje je – kakva će to biti trkaća zvijer?

Kada govorimo o suradnji ovakve vrste, tada ćete se vjerojatno sjetiti kombinacije Scion FR-S i Subaru BRZ sportskih automobila. No, nekako nam se čini kako bi ova kombinacija BMW/Toyota mogla biti puno žešća. Zamislite samo kakav bi to mogao biti trkaći automobil.

Ipak, prisjetio se mi nekih ne tako davnih vremena kada je vladala BMW-ova legendarna Serija 8, iako nam se čini kako je bila popularnija Toyota Supra, koja je “opjevana” i u poznatoj filmskoj seriji “Fast & Furious” (sjetite se samo prvog filma!). Kao što smo to spomenuli u naslovu, pitamo se – može li se vratiti stara slava?

Mi mislimo da – može. Sjetite se i Nissana GT-R, postojao je i prije, ali nikada nije slavniji nego što je danas. I ne samo to, nego se zaista radi o sjajnom trkaćem automobilu s vanserijskim karakteristikama, ali i prepoznatljivom izgledu.

Ono što možemo nagađati je da će se pojaviti dva ista automobila, jedan s BMW-ovim a jedan s Toyotinim logom. Ili možda jedan jedinstveni. Šuška se kako bi pod haubom trebao imati V6 turbo-punjeni motor, vjerojatno totalno nabrijan. Primjerice, postoji Toyota Supra s više od 100 konja!

Sve u svemu, jedva čekamo nove informacije o ovoj zanimljivoj suradnji. A i živo nas zanima kako će izgledati prvi koncept…