Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiBMW Gran Coupe, konkurencija Audiju A7 i Mercedesu CLS?

BMW Gran Coupe, konkurencija Audiju A7 i Mercedesu CLS?


Da, definitivno. Klaus Draeger, šef BMW-ovog razvoja, na nedavno održanom Design Nightu, potvrdio je kako će ovaj model uskoro u proizvodnju, pa tako i u prodaju. Ovo "uskor" je relativan pojam, ali saznajemo kako će se u prodaji naći najranije 2012. godine. No, u međuvremenu evo informacije više o ovom ljepotanu.

Šuškalo se kako je BMW Gran Coupe na proizvodne trake trebao već u travnju, odmah nakon auto salona u Pekingu, no čini se kako se to još uvijek nije dogodilo. Kažu samo što nije. Gran Coupe se po svojim gabaritima može smjestiti između Serije 6 i Serije 7, a radi se o coupe izvedbi s četvorim vratima. Kažu kako je toliko lijep da će posramiti i 6-icu i 7-icu, živi bili pa vidjeli.

Tko će biti kupci ovog ljepotana? Pa, u kompaniji misle kako će Gran Coupe kupovati oni koji žele luksuzni prostor na zadnjim sjedištima koje pruža Serija 7, a koji žele pravo vozačko i sportsko iskustvo koje nudi Serija 6. uglavnom, bit će ih.

Podsjetit ćemo samo kako i konkurencija ne spava. Mercedes je već odavno izbacio svoj vrlo uspješan model CLS coupea, također s četvorim vratima. A i Audi ima A7 model koji je u toj klasi. Kako god okrenuli, njemačka dominacija u ovoj kategoriji se nastavlja.