Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliBMW 7-Series Plug-In Hybrid špijunske fotke, uskoro i one prave
BMW 7-Series Plug-In Hybrid špijunske fotke

BMW 7-Series Plug-In Hybrid špijunske fotke, uskoro i one prave


BMW i3 i BMW i8 nisu jedini električni automobili koji će doći iz njemačke radionice. BMW namjerava predstaviti plug-in hibride svih svojih luksuznijih modela, kao što je i BMW 7-Series Plug-In Hybrid.

Osim novog BMW 7-Series Plug-In Hybrid automobila, kompanija namjerava elektrificirati i neke svoje druge modele, kao što su popularni BMV X5 SUV, odnosno BMW Concept X5 eDrive. Ljubitelji BMW-a svakako će znati cijeniti ovaj potez kompanije, a vjerujemo kako će se naći i pregršt novih kupaca.

Vratimo se mi našem hibridnom junaku, modelu BMW 7-Series Plug-In Hybrid. Prototip regularne Serije 7 poznat je i pod kodnim imenom G11, a već je ovih dana viđen na testiranju, na kojem je naljepnica “Hybrid Test Vehicle”. Slično je izgledao i BMW Concept X5 eDrive, pa pretpostavljamo kako će ovaj prototip uskoro postati i pravi proizvodni hibridni model.

Nema puno konkretnih podataka o ovom BMW-ovom ljepotanu, no nagađa se kako će imati V6 benzinski motor u kombinaciji s elektromotorom. Nešto smo slično vidjeli u konkurentskom Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid modelu. Slično kao i Mečka, i BMW 7-Series Plug-In Hybrid će imati više različitih modova vožnje, uključujući i čisti električni način vožnje.

S obzirom da će BMW svoju novu Seriju 7 predstaviti tijekom 2015. godine, za očekivati je kako će se hibridna inačica pojaviti godinu dana kasnije. Spomenimo i kako BMW radi i na hibridnu svog manjeg modela, BMW Serije 3 plug-in.

BMW 7-Series Plug-In Hybrid špijunske fotke

BMW 7-Series Plug-In Hybrid špijunske fotke

BMW 7-Series Plug-In Hybrid špijunske fotke