Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiBentley: prodaja im je porasla za čak 22% u 2012. godini, ali ništa od rušenja rekorda!

Bentley: prodaja im je porasla za čak 22% u 2012. godini, ali ništa od rušenja rekorda!


I tko kaže kako u ovoj krizi nema novaca. Oni koji imaju malo sad imaju još i manje, a oni koji su imali puno imaju još više. Trebate dokaz! Evo jednog – rast prodaje ultra-skupih Bentleya!

Naravno, u uvodu smo parafrazirali jedan citat iz Biblije, ali čini se kako je istinit, što potvrđuju i ove statističke brojke koje je objavio Bentley kojem je prodaja u vrlo kriznoj 2012.godini itekako rasla. Kako tvrde, rasli su u praktički svim velikim svjetskim regijama – prodali su 8.510 vozila, što je rast od 22% u odnosu na 2011. godinu kada se prodani broj Bentley vozila zaustavio na 7.003 jedinica.

Ipak, rekordan broj neće biti srušen, niti približno, a on iznosi 10.014 prodanih vozila, što su ostvarili 2008. godine, dakle uoči same globalne ekonomske krize. U Bentleyu se time ne zamaraju, dapače, vide još prostora za rast u narednim godinama. Samo u SAD-u je prodano više od trećine Bentley vozila (2.457), a druga je (već pogađate!) Kina sa 2.253 vozila. U Europi je također zabilježen rast od 13%, ali prodano je samo 1.333 vozila.

Najprodavaniji model bio je Continental GT V8, koji je praktički svaki peti prodani Bentley. Modeli W12 Continental GT i GT Convertible također su se odlično prodavali. Drugim riječima, model Continental GT je bio svaki treći prodani Bentley.

“Ovo je bila odlična godina za Bentley. Očekujemo rast luksuznog tržišta i u 2013. godini, u kojoj ćemo predstaviti i neke nove modele za koje mislimo kako će se itekako svidjeti bogatim kupcima”, zadovoljno je izjavio izvršni direktor kompanije Wolfgang Schreiber.