Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliBentley Continental GT Speed Convertible premijerno na 2013 Detroit Auto Showu

Bentley Continental GT Speed Convertible premijerno na 2013 Detroit Auto Showu


Na Internetu su se pojavile prve fotografije koje prikazuju luksuz i raskoš s jedne, a jednostavnost i čiste linije s druge strane. Da, to je novi Bentley Continental GT Speed u kabriolet izvedbi.

Svoju bi premijeru ovaj Bentleyev ljepotan trebao doživjeti idućeg tjedna na auto sajmu u Detroitu. Radi se o visoko luksuznom automobilu koji je namijenjen onim najbogatijima, a koji se temelji na istoimenom modelu s krovom. Ipak, izgled djeluje drugačije, oštrije i lepršavije.

GT Speed Convertible, kao i njegov brat blizanac, koristi dvostruko turbo punjeni 6,0 litarski W12 motor koji razvija čak 616 konjskih snaga. Ugrađen je i najnoviji ZF 8 brzinski automatski mjenjač, a pogon je raspodijeljen na svim kotačima preko Torsen centralnog diferencijala.

Iako je povećanje snage neznatno, samo 16 konja u odnosu na model s krovom, u Bentleyu tvrde kako su postigli uštedu u potrošnji goriva od oko 15%, a isto toliko je smanjen i ispuh štetnih plinova. Ako vas zanima koliko troši ovaj luksuzni moćnik, reći ćemo vam – 15,7 L/100km u kombiniranoj vožnji (na autoputu potegne i 20 litara).

Spomenimo i kako od 0-100 km/h ubrzava za 4,4 sekunde uz maksimalnu brzinu od 325 km/h. Uz težinu od 2 i pol tone to je prilično dobro. Kotači su 21 inčni, a na njih su montirane posebne Pirelli P Zero gume.

Inače, onaj “normalni” Bentley Continental GT Speed svoju je premijeru imao i na prošlogodišnjem 2012 Goodwood Festival of Speed sajmu. Odatle je i ovaj video, jer kabrioleta (do danas) još nije nitko snimio 🙂