Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAvatar Roadster – britanski startup pretstavio svoj sportski prvijenac

Avatar Roadster – britanski startup pretstavio svoj sportski prvijenac


Lagan, elegantan i brz, to je novi Avatar Roadster. Njegovi tvorci, startup tvrtka Avatar iz Velike Britanije, tvrdi kako itekako mogu konkurirati sličnoj maloj trkaćoj prznici, Lotusu Elise.

Avatar Roadster je premijerno predstavljen na 2017 Autosport International sajmu u Velikoj Britaniji, gdje je predstavljena prodajna inačica ove jurilice, a koja će se uskoro početi i proizvoditi. Poznata je i cijena – 39.990£ (oko 345.000 kuna).

Originalni prototip pojavio se prošle godine, od tada su na Avataru Roadster napravili više od 250 izmjena. Neke od njih se odnose na novu geometriju suspenzije, nove kočnice i naprednija ergonomija u unutrašnjem dijelu. S obzirom na težinu od samo 766 kilograma, ne treba mu jaki i težak motor, a vozne karakteristike su impresivne.

Kao pogonski agregat uzeli su motore bliskog im Ford Motor Company. Standardni model će imati 2,3-litarski motor od 350 konja, a koji je “posuđen” iz modela Focus RS, dok će slabiji model imati 2,0-litarski motor od 250 konja, isti onaj u modelu Focus ST. U ponudi je 6-brzinski ručni mjenjač, no mnogi će poželjeti 7-brzinski sekvencijalni automatski s papučicama na upravljaču.

Zahvaljujući ovim podacima, Avatar Readster od 0-100 km/h ubrzava za 3,88 seikundi (350 KS), odnosno 4,31 sekunde, dok je maksimalna brzina 241,5 km/h (oba modela).

Za sada je poznato kako će se proizvesti prva serija od 50 automobila, a imat ćete 3-godišnju garanciju te servis u bilo kojem Fordovom ovlaštenom servisu.