HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportAutoslalom 1. utrka Grada Varaždina vozi se u nedjelju 25. kolovoza
Autoslalom 1. utrka Grada Varaždina

Autoslalom 1. utrka Grada Varaždina vozi se u nedjelju 25. kolovoza


Točno tjedan dana od danas vozi se prvi varaždinski Autoslalom 1. utrka grada Varaždina. I u barokni nam Varaždin konačno stiže još malo adrenalina.

Nakon što smo saznali kako se 402 Street Race više ne vozi u Varaždinu (vozi se dan ranije u Osijeku, ali ne 402SR nego drift), obradovala nas je informacija kako će se ipak nekakva utrka održati u Varaždinu. Zabilježite si datum 25. kolovoza (nedjelja), tada se vozi Autoslalom 1. utrka Grada Varaždina, a održava se na parkiralištu ASC-a Varaždin u Koprivničkoj ulici 2, s početkom u 8:30 sati pa sve do 19 sati.

Ovo vam je odlična prilika da jednim udarcem ubijete dvije muhe, kako naš narod kaže, jer se istovremeno u gradu Varaždinu održava i Špancirfest – festival dobrih emocija koji je poznat nadaleko i naširoko. Koncerti, šetnje, pregršt štandova, tisuće i tisuće ljudi, autoslalom, streetstyle, burnout i druga zanimacija, sve vas to očekuje tog dana. Kada već spominjemo Špancirfest, recimo kako on traje od 23. kolovoza do 1. rujna, nek’ se zna, ipak smo mi “z Varaždina” 🙂

No vratimo se mi na utrku. U nastavku vam donosimo i cjeloviti program utrke.

Autoslalom 1. utrka Grada Varaždina – nedjelja,  25.08.2013.

06.00 – 9.00 Tehnički prijam i verifikacija dokumenata
8.30 Zadnji rok za prijave natjecatelja
09.00 – 10.00 Upoznavanje staze pješice
09.30 I. sjednica Organizacijskog odbora
09.45 Objava startne liste utrke
10.00 Obavezni sastanak s vozačima
10.30 Službeni trening s mjerenjem vremena
12.00 Svečano otvaranje utrke
12.30 Start prve od dvije vožnje
30 min nakon
završetka druge II. Sjednica Organizacijskog odbora
19.00 Svečana dodjela nagrada

Spomenimo i kako je natjecanje otvorenog tipa i kao takvo se ne boduje za Prvenstvo Hrvatske što je šteta, ali nadamo se kako će utrka evolvirati u nešto tradicionalno što će se kasnije bodovati za PH i privući više vozača. I sami znate kako su autoslalom uz brdske utrke najmasovnije utrke u Hrvatskoj. Za sada je (dok smo ovo pisali) prijavljeno 14 vozača, nadamo se kako će se brojka do same utrke višestruko povećati. Ovim povodom pozivamo sve trkače da se prijave, voze utrku i posjete Špancirfest, ovo vam je jedinstvena prilika! Vozači, čeka vas Autoslalom 1. utrka Grada Varaždina, prijaviti se možete ovdje.

Vidimo se na utrci!

Autoslalom 1. utrka Grada Varaždina