Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAutoplin 4,80 kuna po litri, najskuplji u regiji!

Autoplin 4,80 kuna po litri, najskuplji u regiji!


Stara cijena autoplina – 4,42 kune. Nova cijena autoplina od 1. siječnja 2010. godine je – 4,80 kuna (0,66 eura), odnosno viša je za 8,6%. U posljednje dvije i pol godine autoplin je poskupio za čak 58%!

Autoplin 4,80 kuna po litri, najskuplji u regiji!

Kako saznajemo, prema novom Zakonu o trošarinama, od ove je godine uvedena i trošarina na ukapljeni naftni plin (UNP), ali samo na onaj koji služi kao pogonsko gorivo (autoplin). Sve one koji su u bliskoj budućosti namjeravali ugraditi autoplin ovaj će novi namet poprilično ohladiti, dok se oni koji su ga nedavno ugradili vjerojatno osjećaju povrijeđeni i prevareni.

Ima tu nekoliko stvari nad kojima se moramo zamisliti. Kao prvo, u svim "normalnim" zemljama država značajnim poreznim olakšicama potiče svoje građane na ugradnju autoplina u automobile, dok je u Hrvatskoj upravo suprotno. Drugo, autoplin je ekološki znatno čišće gorivo od benzina i dizela, dakle njegovom se ugradnjom čuva okoliš. Dok se cijeli svijet okreće ekologiji i čišćem okolišu, u Hrvatskoj je to beznačajna kategorija. I treće, u tim istim "normalnim" zemljama cijena autoplina je otprilike dvostruko niža od cijene benzina (ili više), a pogledajte taj odnos u Hrvatskoj (autoplin je 4,80 kuna, najskuplji Super Plus je 7,75 kuna). Dodajmo ovome kako i Europska komisija preporučuje da cijena autoplina ne prelazi 50% cijene najskupljeg benzinskog goriva. Ali Hrvatska nije u Europi, silno je želimo ali ne i poštivati njene preporuke. Malo smo istraživali i saznali slijedeće – dok smo 2007. Imali najjeftiniji autoplin u ex-yu regiji, od jučer je on drastično najskuplji (BiH 0,48 eura, Srbija 0,51 eura, Slovenija 0,55 eura, Hrvatska 0,61 euro prije trošarine, odnosno 0,66 eura po litri nakon uvođenja trošarine na autoplin).

Utješno je što će se ukinuti onih famoznih 500 kuna koje su vlasnici vozila na autoplin (njih oko 65.000) plaćali na godišnjem tehničkom pregledu vozila, no svatko tko se imalo razumije u matematiku vrlo brzo će izračunati kako će se tih petsto kuna istopiti već nakon nekoliko autoplinskih rezervoara. Isto tako, saznajemo kako će ovih dana Hrvatski autoklub i Udruga za UNP započeti pregovore s Ministarstvom gospodarstva (ako već i nisu) u kojima će pokušati umanjiti neka druga davanja. Naime, realna cijena litre autoplina u ovom trenutku, procjenjuju stručnjaci, trebala bi biti nešto viša od četiri kune. Ukoliko se ne pronađe neko kvalitetno rješenje, postoji opravdana prijetnja da se ozbiljno uzdrma cijeli "autoplinski biznis", odnosno ugradnju autoplinskih uređaja i sve što ide u tom lancu (servis, rezervni dijelovi, održavanje, radna mjesta…). Našim je zakonodavcima važniji profit od malog čovjeka i čistog okoliša.

Teško je živjeti u Lijepoj našoj, koja je sve manje i lijepa i naša. Naravno, ne zbog prirode, nego zbog ekološki neosvještenih, socijalno neosjetljivih, korumpiranih i nesposobnih ljudi, o kojima nas svakodnevno bombardiraju u drugim medijima.