Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliAutomotive Grade Linux – i automobili će biti pod otvorenim kodom
Automotive Grade Linux - i automobili će biti pod otvorenim kodom

Automotive Grade Linux – i automobili će biti pod otvorenim kodom


Informacijski i zabavni sustavi postaju sve važniji dio modernih automobila. Automotive Grade Linux vozačima i putnicima donosi novi način interakcije.

Ukratko, novi Automotive Grade Linux može biti interaktivan sa svim dijelovima automobila, osim onog vozačkog odnosno upravljačkog dijela, no one se mogu prilagoditi vozačevom načinu vožnje. Ovog se tjedna pojavio novi “open source” sustav koji može donijeti razliku u pozitivnom smjeru.

Ono što vbi vas moglo očekivati u novim automobilima je digitalna vozačka komandna ploča, Google Maps, glazbeni player, Bluetooth, smartphone povezivost, kontrole za grijanje i hlađenje, i još puno toga. Sustav je još u razvoju, ne već sada je jasno u kojem se smjeru to razvija.

Mnogi proizvođači automobila su već pokrenuli svoje sustave, no čini se kako oni baš i nisu nešto uspješni. Jedno je sigurno – automobili će u budućnosti biti sve pametniji, nadamo se i vozači, odnosno i kako će promet biti sigurniji.

Automotive Grade Linux - i automobili će biti pod otvorenim kodom