Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAutoklub Sputnik: Chevrolet Malibu – Šerif je stigao!

Autoklub Sputnik: Chevrolet Malibu – Šerif je stigao!


Uoči početka sezone utrka ubrzanja u Hrvatskoj Autoklub Sputnik u Zagrebu je predstavio svoj automobil za 2011. Pod motom „Novi Šerif u gradu“ svečano je otkriven Chevrolet Malibu posebno pripremljen za lov na rekorde.

"Ove godine osim novog izgleda automobila imamo i novog sponzora, tvrtku Henkel. Rekorde ćemo pred lice pravde pribiti Loctiteom i ocrniti ih Terosonom!“ rekao je u šali vozač Malibua, Edvard Galić.

Chevrolet Malibu čistokrvni je i jedini „muscle car“ ovakvog tipa u Hrvatskoj, a može se podičiti s više od 1000 KS iz V8 motora pogonjenog etanolom.

Ovaj uspješni team od ove godine prati tvrtka Henkel, poznata po proizvodima za automobilsku industriju kao što su Loctite, Patex i sl.

Tvrtka Henkel i AK Sputnik ovim Vas putem pozivaju na prvu utrku sezone koja će se održati za vikend 14. i 15. svibnja u Osijeku.

Hrvatski je „Šerif“ jedini domaći predstavnik najjače klase automobila „Big Dogs“ koji su i prošle sezone zapalili publiku. Neki od „Big Dogs“ automobila voze vremena ispod 10 sekundi na četvrt milje. Sprema se pakleni osječki vikend. Nemojte ga propustiti!

Edvard Galić hrvatskoj je publici poznat po uspjesima sa Opel Asconom turbo, ljubav prema američkim automobilima gaji već godinama, a Chevrolet Malibu počeo je slagati prije četiri godine. Njegov Malibu donio je dašak originalne američke atmosfere odakle i potječe ova disciplina. Automobil ima 10,5 litreni V8 motor, pogonjen etanolom, s automatskim mjenjačem. Snaga automobila se procjenjuje na 1000 KS, jer ju nije moguće izmjeriti u Hrvatskoj, a snagu na podlogu prenosi preko stražnjih golemih Hoosier DOT slick 29×14,5×15 guma specijalno rađenih za utrke ubrzanja.

Sezona počinje prvom utrkom u Čepinu u sklopu „Osijek Street Race Showa“ 14. i 15. svibnja. Uz domaće i strane vozače koji se natječu po klasama nastupiti će nekolicina najjačih „Big Dogs“ automobila, uz popratni sadržaj i izazovne slavonske hostese.