Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAuto Bild: najljepši su Mercedes SLK, BMW 6 i Citroen DS4

Auto Bild: najljepši su Mercedes SLK, BMW 6 i Citroen DS4


Kao svake godine, magazin Auto Bild u suradnji s 26 partnerskih izdanja organizira nagradu za dizajn. Za dodjelu te nagrade čitatelji odabiru omiljene modele svrstane u 5 kategorija.

To su gradska i kompaktna vozila,  coupei i kabrioleti, limuzine i karavani, 4×4 i monovolumeni te konceptni automobili.

Najljepši automobil u izboru čitatelja Auto Bilda i njegovih partnerskih izdanja i dobitnik nagrade Design Award 2011 je Mercedes Benz SLK. Pobijedio je ispred BMW-a Serije 6 i Citroena DS4.

Nakon što je okrunjen titulom ‘Najljepši automobil godine’ tijekom Međunarodnog festivala automobila, Citroen DS4 osvojio je prvu nagradu za dizajn kategoriji gradskih i kompaktnih vozila, a uspjeh Citroena potvrđen je drugim mjestom modela C4. Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojila je Toyota Yaris.

Među limuzinama i karavanima čitateljima se najviše sviđa Opel Astra Sports Tourer, drugi je BMW Serije 5 Touring, a treći Volvo V60. Mercedes SLK je ukupni pobjednik, ali i pobjednik klase coupea i kabrioleta, ispred BMW Serije 6 Cabrio i Audija A7 Sportback.

Najljepši među terencima i monovolumenima je Range Rover Evoque, ispred BMW-a X3 i Opela Zafire. Najljepšim konceptnim automobilom proglašena je Alfa 4C, ispred Mercedesa CLS Shooting Brake i Audi quattro concepta.

Izvor: Automoto-portal.hr