Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliAudi Urban Concept – simpatičan gradski električni dvosjed

Audi Urban Concept – simpatičan gradski električni dvosjed


Tvrtka iz Ingolstadta na sajmu u Frankfurtu planira predstaviti Audi urban concept – jednostavan električni dvosjed. Prije nekoliko dana maskirani je automobil snimljen u Berlinu, a danas su Audijevci pustili u opticaj službene skice.

Prema priopćenju uz Audija, njihov najnoviji koncept u jednom automobilu spaja trkaći automobil, roadster, zabavno vozilo i gradskog prijevoznika. Odlikuje ga ultralaka gradnja, zbog čega nudi i visoku energetsku efikasnost.

Riječ je o inovativnom konceptu s dva sjedala, smještena po dijagonali, tako da nisu ni paralelno jedno uz drugi niti su jedno iza drugog. Kokpit je napravljen od plastike pojačane karbonskim vlaknima, a izvana su najzanimljiviji izvučeni kotači, veličine čak 21 cola.

Sjedala u vozilu su nepomična, pa vozač ili vozačica mogu po potrebi podešavati upravljač i pedale. Umjesto vratiju automobil ima klizni bočni dio i krov.

Pogonska jedinica Audijevog koncepta je električna. Nisu navedene specifikacije, osim da je riječ o dva e-tron elecktrična motora koji dobivaju struju iz litij-ionskih baterija.

Izvor: Automoto-portal.hr