Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAudi TT RS Plus premjerno na 2012 Geneva Motor Showu

Audi TT RS Plus premjerno na 2012 Geneva Motor Showu


Popularni Audijev sportaš i u Hrvatskoj, model TT RS, svoju će novu premijeru doživjeti u ožujku na ženevskom auto salonu, ali u još malo pojačanu inačicu, a koju ćete prepoznati pod nazivom TT RS Plus.

U stvari, radi se o "izjednačenoj" inačici europskog modela s onom američkom, a koja pod haubom ima motor od 360 konja, s tim da se američki model zove samo TT RS, a europski TT RS Plus. U prodaji će se naći odmah nakon ženevskog auto salona, dakle negdje krajem ožujka 2012. godine.

Pod haubom se nalazi poznati Audijev 2,5 litarski TFSI 5-cilindraš, a koji proizvodi snagu dostojnu V8 motora zahvaljujući turbo punjačima i tehnologiji direktnog ubrizgavanja goriva. U Audiju tvrde kako od 0-100km/h ubrzava za 4,4 sekunde s 7-brzinskim S tronic "dual-clutch" mjenjačem, odnosno 4,6 sekundi sa standardni 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Napominjemo kako "dual-clutch" mjenjač dolazi s takozvanom "launch control" funkcijom koja je optimizirana upravo za ubrzanje.

Spomenimo i kako je težak 1.455 kilograma zahvaljujući laganoj Audi Space Frame (ASF) šasiji koja je napravljena od aluminija (sprijeda) i čelika (straga). Na 19 inčnim posebno dizajniranim petokrakim kotačima nalaze se gume dimenzija 255/35.

Ne sumnjamo kako će Audi TT RS Plus trenutno postati hit među europskim kupcima. Na žalost, za sada nije objavljena cijena, ali vjerujemo kako će biti negdje u rangu standardnog TT-a, vjerojatno nešto viša.