Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAudi TT – po javili se podaci i prije premijere na 2014 Geneva Motor Showu
Audi TT 2014

Audi TT – po javili se podaci i prije premijere na 2014 Geneva Motor Showu


Treća generacija popularnog Audijevog sportskog automobila svoju će premijeru doživjeti idući mjesec u Ženevi. No, već smo i ranije saznali neke zanimljivosti o Audi TT sportašu.

Ono što ćete vidjeti u nastavku su skice kako bi mogao izgledati novi model. Ove skice možete uzeti kao prilično točne, jer se radi o službenim crtežima novog TT-jca, ako ih tako možemo nazvati. Koliko je to zaista točno, saznat ćemo već za otprilike dva tjedna.

Bolji poznavatelji Audi TT sportaša prepoznaju dizajnerske linije nadahnute originalnim dizajnom Petera Schreyera uz dodatni utjecaj najnovijih Audijevih Allroad Shooting Brake koncepata. Prednjim dijelom novog Audija TT dominiraju horizontalne linije, a i prednja maska ima vrlo atraktivan izgled. Prednja svjetla će biti obogaćena LED svjetlima i Matrix Beam tehnologijom.

Audi TT 2014

Interijer Audi TT sportaša je također promijenjena, a mogli ste je i vidjeti ako ste bili na CES 2014 sajmu početkom siječnja u Las Vegasu. Ono što je znakovito je centralni ekran kojeg u Audiju zovu „virtualni kokpit“, na kojem se na 12,3 inčnom ekranu prikazuju sve informacije o automobilu. Smješten je odmah iza upravljača.

Pod haubom ovog ljepotana nalazi se 2,0 litarski 4-cilindrični motor s turbo punjačem koji razvija 220 konja. To je osnovni model, dok će jači model razvijati 296 konja. Inače, težak je samo 1.273 kilograma, tako da će imati i prilično dobre vozne karakteristike.

Amerikanci su ga već vidjeli, a ako ste vi slučajno idućeg mjeseca u Ženevi, svakako posjetite tamošnji legendarni auto sajam, jedan od najznačajnijih u Europi i svijetu, i pogledajte kako izgleda novi Audi TT.

Audi TT 2014