Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportAudi Sport finale – proslavljeni ovogodišnji uspjesi, Kristensenu poklonjen trkaći auto

Audi Sport finale – proslavljeni ovogodišnji uspjesi, Kristensenu poklonjen trkaći auto


Na završnoj svečanosti natjecateljske sezone Audi Sport Finale njemački proizvođač je s 500 gostiju proslavio ovogodišnje uspjehe, a oprostili su se i od deveterostrukog pobjednika 24 sata Le Mansa Toma Kristensena.

U Audi Forumu u Neckarsulmu tradicionalno je obilježen kraj natjecateljske sezone, još jedne u kojoj je Audi ostvario brojne uspjehe. Jedan od vrhunaca večeri bio je oproštaj od Toma Kristensena, vozača koji je s Audi Motorsportom ostvario veliku većinu svojih uspjeha, a definitivno najveći je devet pobjeda na legendarnoj utrci 24 sata Le Mansa. Kao poklon na kraju karijere Kristensen je dobio trkaći bolid R18 e-tron quattro, onaj s kojim je 2013. godine postao svjetski prvak u utrkama izdržljivosti.

Ove godine u Svjetskom prvenstvu utrka izdržljivosti vozačku i proizvođačku titulu prvaka pokupila je Toyota, a Audi je slavio pobjedu na 24 sata Le Mansa. Bila je to 13.pobjeda u 16 nastupa, po čemu je Audi rekorder među svim proizvođačima.

U DTM-u je Audi uspio doći do naslova prvaka među proizvođačima, ispred BMW-a i Mercedesa. Vozači u osam Audija RS5 DTM skupili su više bodova od konkurenata. Audiju je to četvrtinaslov prvaka među proizvođačima. Iduće godine kalendar DTM-a je proširen, jer se na svim trkalištima voze po dvije utrke. Isto tako, kao popratna serija DTM-u vozit će se novo natjecanje – Audi Sport TT Cup. Na svečanosti su također proslavljeni uspjesi timova koji su koristili Audi R8 LMS ultra na različitim GT natjecanjima, točnije osvojeno je 15 naslova prvaka i brojne pojedinačne pobjede na svim kontinentima.

AudiSport-finale3