Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAudi S1 i Volkswagen Polo R dobiti će AWD pogon na sve kotače?

Audi S1 i Volkswagen Polo R dobiti će AWD pogon na sve kotače?


Posljednje informacije iz Volkswagen grupe govore o tome da inženjeri rade na PQ25 platformi kako bi ju prilagodili za pogon na sve kotače. Tu platformu naime trenutačno koriste Audi A1 i Volkswagen Polo poslednje generacije, a ova priča otvara nova pitanja i pretpostavke.

Audi je na nedavno održanom pariškom salonu automobila predtavio trenutačno najsnažniju izvedu A1 modela kojeg pokreće 1.4 litreni TSI agregat. Navodno da razlog zbog kojeg tom modelu nije dodijeljena S oznaka je zbog toga što automobil nema pogon na sve kotače.

Ipak, razlog se možda krije i u tome što u Audiju pripremaju S1 verziju najmanjeg Audija, koja bi prema sadašnjim informacijama mogla biti pokretana 2.0 litrenim TFSI agregatom i pogonom na sve kotače.

U tu priču uključuje se naravno i Volkswagen Polo, kojeg u R varijanti očekujemo početkom 2012 godine, a to znači da bi i taj model mogao koristiti isto podvozje. Osim toga, nije isključeno da će VW grupacija istu platformu iskoristiti i za CrossPolo sljedeće generacije. Živi bili pa vidjeli.

Izvor: Automoto-portal.hr