Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAudi RS3 Sportback – punokrvni sportaš s 340 konja pod haubom

Audi RS3 Sportback – punokrvni sportaš s 340 konja pod haubom


Audi je dodao još jedan model svojoj dinamičnoj RS liniji: RS 3 Sportback. Pokreće ga petcilindarski turbo benzinac obujma 2,5 litre s 250 kW (340 KS) i momentom od 450 Nm. Uz S tronic mjenjač sa sedam brzina i quattro pogon do stotke ubrzava za 4,6 sekundi.

RS3 Sportback postaje jedan od najbrutalnijih i najbržih kompaktnih automobila na svijetu. Razvijen od strane tvrtke quattro GmbH, donosi novu dinamičnu filozofiju u segment kompaktnih vozila. Postiže ubrzanje od nule do 100 km/h za 4,6 sekundi – bez konkurencije u klasi. Maksimalna brzina elektronički je ograničena na 250 km/h.

Bez obzira na super performanse, automobil težak 1575 kilograma prosječno troši samo 9,1 litru goriva na 100 km i ispušta prosječnih 212 g CO2 po km. Svoju nisku potrošnju velikim dijelom duguje pumpi ulja koja radi na zahtjev i sustavu za obnavljanje energije koji obnavlja energiju dok automobil usporava.

Nagrađivani 2,5-litreni motor oduševit će putnike svojom izvanrednom vučnom snagom i vrtnjom do 6800 okretaja u minuti, a prolaznicima će poglede privući hukom i ritmičkim zvukom, kojeg pojačava zakrilce u ispušnoj grani. Zakrilcem se upravlja putem gumba Sport, što mijenja i odaziv motora.

Uz snagu od 137,1 KS po litri, motor ima maksimalan okretni moment od 450 Nm. Dostupan je već na malim brojevima okretaja, od otprilike 1600 o/min, a ostaje konstantan sve do 5300 okretaja. Ovi općeniti parametri već su predznaci izvanrednog ubrzanja i fleksibilnosti.

Blok motora napravljen je od lijevanog željeza grafitne, crvaste strukture, što je posebno lagan i snažan materijal. Audi je prvi proizvođač automobila koji koristi ovaj materijal za benzinski motor. Koncept laganog dizajna osigurava modelu Audi RS 3 Sportback malu težinu i vrlo je isplativ zbog raspodjele opterećenja i, u konačnici, upravljivosti.

Veliki turbo punjač proizvodi do 1,2 bara tlaka turbo punjenja. Izmjenjivač temperature iza katalizatora postiže učinkovitost od preko 80 posto. Poput svih Audi benzinskih motora s turbo punjačem, model 2,5 TFSI kombinira tehnologiju turbopunjenja sa sustavom direktnog ubrizgavanja FSI. Kombinacija ove dvije tehnologije osigurava visoki omjer kompresije (10,0:1) zajedno s visokim omjerom učinkovitosti. Zakrilca u usisu miješaju zrak čim uđe u usis. Dvije bregaste osovine, svaka podesiva za 42 stupnja okretanja radilice, također doprinose stvaranju učinkovite smjese goriva i zraka.

Kompaktni mjenjač S tronic sa sedam brzina prenosi snagu s motora s pet cilindara putem tri osovine: jedne pogonske osovine i dvije izlazne osovine. Poput svih mjenjača s dvije spojke, sadrži dvije prijenosne strukture. Brzine se mijenjaju glatko, a potrebno je samo nekoliko stotinki sekunde za prebacivanje spojke, bez vidljivog prekida vučne snage. Sedma brzina ima jako visoki prijenosni omjer – što je mjera koja smanjuje potrošnju goriva.

Vozač mjenjačem S tronic sa sedam brzina može upravljati u dva automatska načina rada i jednom ručnom. Brzine se mijenjaju korištenjem komandi na kolu upravljača ili putem ručice mjenjača. Launch control sustav kontrolira ubrzanje od nule, osiguravajući eksplozivnu turbo snagu uz minimalno proklizavanje kotača.

Prenoseći snagu na cestu izvanrednom lakoćom, quattro stalni pogon na sva četiri kotača jamči modelu RS 3 Sportback izvanrednu trakciju, dinamičnost i stabilnost. Njegov središnji sastavni dio elektronički upravljanja višelamelna spojka, postavljena na kraj pogonske osovine za postizanje dobre raspodjele opterećenja. U unutrašnjosti spojke nalaze se lamele u ulju.

Zahvaljujući sustavu quattro, pogonska snaga može se po potrebi raspodijeliti na obje osovine. Kad na jednoj osovini dođe do proklizavanja, električna pumpa djeluje brzinom munje kako bi povećala tlak ulja. Pumpa potiskuje lamele spojke ujednačenim ritmom, te time omogućuje preraspodjelu okretnog momenta. Zahvaljujući snažnom akumulatoru, za ovaj proces potrebno je tek nekoliko milisekundi.

Kruta šasija je ključna okosnica precizne upravljivosti modela RS 3 Sportback. Stražnji ovjes s četiri spone – s tragom kotača od 1528 milimetara – učvršćen je na podkonstrukciju i ima krakove od vrlo snažnog čelika koji omogućuju nezavisno upravljanje uzdužnim i bočnim silama.

S tragom kotača širine 1564 milimetara prednji ovjes je McPherson konstrukcije, također s odvojenom podkonstrukcijom. Ključni sastavni dijelovi konstrukcije napravljeni su od aluminija. Zahvaljujući elektromehaničkom pogonu, upravljački mehanizam sa zubnom letvom vrlo je učinkovit, sa sportskim, direktnim prijenosnim omjerom od 16,2:1.

Opruge i redizajnirani amortizeri osiguravaju vertikalni oslonac. Zbog sportskog ovjesa, visina karoserije modela RS 3 Sportback je za 25 milimetara manja u odnosu na model A3. Novi model iz serije A3 ima 19 inčne kotače koji u osnovnoj opremi dolaze od strojno obrađenog titana, a u dodatnoj su opremi raspoloživi u crnoj boji s crvenim rubom.

Samoventilirajući diskovi promjera su 370 milimetara sprijeda i 310 milimetara straga. Prednji tarni prsteni perforirani su za maksimalno raspršivanje topline. Pričvršćeni su šupljim klinovima na poklopce aluminijskih kočionih diskova, a okruženi fiksnim kočionim čeljustima s četiri klipa obojanim u crnu boju visokog sjaja s RS logotipom. Elektronički sustav nadzora stabilnosti vozila (ESP) ima način rada Sport, koji se u svako doba može slobodno uključiti.
 
Uz precizno navođenje i dobar odaziv upravljača, RS 3 Sportback s lakoćom savladava zavoje i iz njih izlazi spretno, stabilno i posve smireno. Granica stabilnosti vrlo je visoka i jedna je od vještina kojom se ponosi ovaj snažan, kompaktni automobil.

Novi ekskluzivan model iz serije A3 već na prvi pogled otkriva svoj izvanredan, eksplozivan potencijal. Sa svojim Xenon plus prednjim svjetlima, prednjom maskom, antracitnom jednodijelnom prednjom rešetkom s ukrasnim dijelovima u obliku dijamanta i uvodnicima zraka, ovaj automobil ima vrlo upadljiv izgled.

Gledajući s boka, u oči odmah upadaju trapezoidni odbojnici od plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP), izbočeni pragovi, mat aluminijska kućišta vanjskih retrovizora i veliki krovni spojler. Difuzor u crnoj boji visokog sjaja i dvije eliptične ispušne cijevi s lijeve strane, dodatno naglašavaju eleganciju stražnjeg kraja. RS 3 oznake nalaze se na prednjoj jednodijelnoj rešetci i na poklopcu prtljažnika.

Ista dinamičnost i elegancija prisutne su i u unutrašnjosti, koja je u potpunosti crne boje i sportska, a prisutan je i velik broj RS 3 logotipa. Sportska sjedala presvučena su mekanom kožom sa srebrnim proštepima; ukrasni dijelovi su Piano crne boje s novim aluminijskim, trkaćim izgledom; kožom presvučen sportski upravljač ima ravno dno.

Ručica mjenjača i instrumenti posebno su dizajnirani. Sustav putnog računala može prikazati tlak turbo punjenja i temperaturu ulja, a ima i opciju prikaza trkaćeg kronografa za mjerenje prolaznog vremena.

RS 3 Sportback dolazi s bogatim paketom osnovne opreme, uključujući gumb Sport, stražnje parkirne senzore, klima uređaj s automatskim upravljanjem, sustav autoradija s ozvučenjem, Xenon plus prednja svjetla i LED dnevna svjetla.

Uz to, Audi kupcima nudi i brojnu dodatnu opremu: prednja školjkasta sjedala, mat aluminij krovne nosače, te razne pakete opreme s crnim ili mat aluminij ukrasnim dijelovima. Dostupno je pet redovnih boja za karoseriju, plus beskonačne mogućnosti posebnih boja prema želji kupaca.

Novi model iz serije A3 već je četvrti Audi model koji se izrađuje u Audijevoj tvornici u Mađarskoj u Győru, gdje s proizvodne trake silazi zajedno s modelima TT Coupé, TT Roadster i A3 kabriolet.

Isporuke modela RS 3 Sportback krenut će početkom 2011. Cijena osnovnog modela u Njemačkoj iznosit će 49.900 eura.

Izvor: Automoto-portal.hr