Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAudi RS 5 sportski kabriolet – potvrđen premijerni nastup na 2013 Detroit Auto Showu

Audi RS 5 sportski kabriolet – potvrđen premijerni nastup na 2013 Detroit Auto Showu


Hvaljeni Audijev sportski RS 5 dolazi na američki auto salon i prodavat će se globalno na svim tržištima, ali najviše u Europi i Americi. Svoju premijeru će doživjeti u američkom “motor gradu” Detroitu.

Za početak ćemo odmah reći kako će se ovaj automobil u prodaji naći već u proljeće ove godine. Inače se temelji na standardnom A5 modelu. Čim se u Audijevim modelima u nazivu nalazi oznaka “RS”, tada morate znati kako se radi o osjetno pojačanom modelu, najviše u pogonskom agregatu.

Audi posljednjih godina proizvodi odlične motore, a isti epitet možemo upotrijebiti i za novi 4,2 litarski V8 FSI motor koji razvija vrlo izdašnih 450 konjskih snaga. Spojen je na 7-brzinski mjenjač s dvostrukim kvačilom, a pogon je standardno “audijevski” na svim kotačima (quattro).

Ovaj je ljepotan težak točno dvije tone (2.000 kilograma), no to mu ne smeta da od 0-100 km/h ubrza za 5,3 sekunde. Maksimalna brzina je ograničena na 280 km/h. U kombiniranoj vožnji (grad/autoput) potrošit će 13,1 L/100km što i nije loše za toliku snagu pod haubom.

Unutrašnjost je također priča za sebe. Predviđen je za četiri putnika (zajedno s vozačem). Sjedala su standardno sportska, ali sa svim mogućim podešavanjima kako bi vožnja bila čim udobnija. Za materijal je naravno odabrana koža. Automobil je opremljen i s Audijevom MMI navigacijom koja će vam dodatno olakšati pronalaženje željenih lokacija.

Ako ga želite vidjeti uživo, dođite na auto salon u Detroitu, ako ćete idućih dana biti u Americi. Saznali smo i kako će mu cijena biti nešto malo veća od 70 tisuća američkih dolara. Osim modela RS 5, Audi u Detroitu izlaže i “faceliftanu” inačicu vrhunskog sportskog modela R8.