Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliAudi razmišlja o A6, A8 i Q5 seriji hibrida

Audi razmišlja o A6, A8 i Q5 seriji hibrida


U skladu s najnovijim ekološkim trendovima koji vladaju u razvoju novih automobila, i Audi će pokušati pronaći svoje mjesto pod suncem. Najnovija ideja vrti im se oko nekoliko hibridnih serija (hibridi, plug-in hibridi, elektromobili) već etabliranih modela kao što su A6, A8 i Q5. Prvi su na redu luksuzni i sportski modeli.

Preporuka je stigla s vrha, od roditeljske kompanije Volkswagen, koja je već duboko u hibridnim razvojnim vodama, a koji će do kraja ovog desetljeća ponuditi široku paletu hibridnih modela. Ili točnije – vjerujemo kako će svako VW model imati neku od hibridnih inačica.

Ova informacija također dolazi iz samog vrha Audija, točnije od Michael Dick, čovjeka zaduženog za tehnički razvoj. Potvrdio je kako će prvi modeli koji će imati hibridni pogon biti oni veći modeli. Pri tome je mislio na nedavno predstavljene Q5 i A8 hibride, a koji će se u prodaju naći do kraja ove ili početkom 2011. godine. Uslijedit će model Audi A6, koji bi se na tržištu trebao pojaviti godinu dana kasnije.

Slično kao i roditeljski VW, Audi do 2020. godine namjerava napraviti nekoliko značajnih koraka – smanjiti potrošnju goriva (pa tako i ispuh štetnih plinova) za 30%, kao i najmanje 5% električnih vozila iz ukupne ponude. pozdravljamo ovu odluku.