Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAudi R8 V10 Plus donosi neke nove zanimljivosti

Audi R8 V10 Plus donosi neke nove zanimljivosti


Njemački automobilski div najavio je svoj novi i ovogodišnji Audi R8 superautomobil koji se od prethodnika razlikuje po nekim zgodnim sitnicama.

Jedan od zanimljivih noviteta možete vidjeti i na naslovnoj slici, a radi se o posebnim laserskim prednjim svjetlima, a svaki se far sastoji od četiri laserske diode koje daju plavičasto lasersko svjetlo, dok ih fosforni konverter pretvara u čistu bijelu boju.

Ono što je posebno zanimljivo je što se laserske zrake pale tek iznad 65 km/h. Ovo je potpuno novi standard koji je po prvi puta implementiran u ovom Audi R8 V10 Plus modelu. I sami možete vidjeti kako ovo izgleda vrlo efektno, a za očekivati je kako će se ova tehnologija početi primjenjivati i na nekim drugim automobilima.

Inače, ova svjetla će Audi ponuditi i u modelu Audi 25 R8 V10 Plus Exclusive Edition. Radi se o posebnoj ediciji ovog automobila.

Od još nekih drugih noviteta koje ima Audi R8 V10 Plus su neki novi materijali u interijeru, 19 inčne petokrake felge, te novi detalji na prednjoj maski (sportski logo umjesto quattro logoa). Naravno, ima ih još.

Što se tiče cijena, Audi R8 V10 će po novome imati cijenu od 166.150$, Audi R8 V10 Spyder 177.350$, a Audi R8 V10 Plus 195.650$. U prodaji će se pojaviti ovog ljeta.