Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAudi R8 Spyder s novim 4.2 FSI V8 motorom

Audi R8 Spyder s novim 4.2 FSI V8 motorom


Kada ga je Audi predstavio u rujnu prošle godine, R8 Spyder se pojavio na tržištu s moćnim 5.2 litarskim FSI V10 motorom, što ga postavlja u sam vrh ponude u toj klasi. Ipak, čini se kao da su se kriteriji malo spustili, odnosno u Audiju su odlučili ponuditi ponešto slabiji model s 4.2 litarskim FSI V8 motorom.

Ovaj, kako smo ga nazvali, ponešto slabiji motor preuzet je iz Coupe modela, ali uz isto tako lakšu karoseriju s hrpom aluminijskih i karbon fiberskih materijala te 430 vrlo agilnih konja bit će itekako sportski raspoložen. Ovaj dvosjed do stotke ubrzava za 4,8 sekundi uz maksimalnu brzinu od okruglih 300 km/h. Mašina je spojena na "R tronic" sekvencijalni ručni mjenjač sa šest brzina, a jasno je da je ugrađen poznati kompanijin quattro pogon na svim kotačima. Iako stručnjaci tvrde kako mu je potrošnja sasvim primjerena za ovaj motor, nekako nam se čini kako je 13,9L/100km u prosjeku možda malo previše. Ali ok, nek’ im bude.

Dodajmo ovome svemu LED prednja svjetla, standardne 8 inčne kotače, posebnu prednju masku i stražnji dio oko auspuha. Audi R8 Spyder 4.2 FSI svoju će premijeru doživjeti u rujnu na auto salonu u Parizu.

Još jedna sitnica. Svakako pogledajte ovaj zaista odličan video koji smo "iskopali" na webu samo za vas… 🙂