Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliAudi R8 e-tron novi električni rekorder na Nurburgringu – krug obišao za 8:09 minuta!

Audi R8 e-tron novi električni rekorder na Nurburgringu – krug obišao za 8:09 minuta!


Novi rekord pao ne ja Nurburgringu. Radi se o kategorija automobila na električni pogon, a ostvario ga je Audi R8 e-tron. Ništa neobično, kada i nema neku konkurenciju. 🙂

Iako službeni rekord za električne automobile na Nurburgringu drži Toyota s P001 prototipom legalnim za cestovnu upotrebu, Audi tvrdi da su oni postavili rekord za serijski električni automobil.

Za upravljačem Audija R8 e-tron bio je vozač utrka Markus Winkelhock, koji stazu dužine 20.8 kilometara prošao za 8:09.099 minuta. Zanimljivo je međutim spomenuti da će serijska verzija R8 e-tron modela biti elektronski limitirana na 200 km/h, a tijekom ovog brzog kruga ta je blokada isključena. To je omogućilo Audiju da postigne brzinu od 250 kilometara na sat.

Kako bi zabilježili i vrijeme s elektronskom blokadom, Winkelhock je s drugim automobilom napravio dva brza kruga i zabilježio najbolje vrijeme 8:26.096. Audi R8 e-tron uskoro će u prodajne salone, a 1.780 kilograma teškog sportaša pokreću dva elektro motora ukupne snage 375 konja.

Izvor: Automoto-portal.hr