Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAudi R8 competition – najbliže trkaćem modelu, samo 60 primjeraka i samo za Amerikance

Audi R8 competition – najbliže trkaćem modelu, samo 60 primjeraka i samo za Amerikance


Kako bi vozačima na cesti barem malo približio ugođaj trkaćeg automobila, Audi je za američke kupce pripremio R8 competition s 570 KS iz 5.2 litrenog V10 motora.

Limitirana edicija od 60 primjeraka bit će napravljena u tvornici u Neckarsulmu u Njemačkoj i prebačena preko Atlantika u Ameriku, jer R8 competition namijenjen je samo američkim kupcima. Moći će ga naručiti početkom studenog, uživo vidjeti na sajmu u Los Angelesu potkraj studenog, a isporuke kupcima počinju u siječnju 2015. Godine.

R8 competition je cestovni automobil najbliži proslavljenom trkaćem R8 LMS ultra, koji je pobjeđivao u Daytoni, 24 sata Nurburgringa te brojnim drugim GT utrkama širom svijeta, rekao je Scott Keogh, predsjednik američkepodružnice Audija.

AudiR8competition02

Automobil seodlikuje kombinacijom 5.2-litrenog V10 motora s 570 KS i sedamstupanjskog S tronic mjenjača. Za ubrzanje do stotke trebat ćemu 3,2 sekunde, a maksimalna brzina od 199 kmp (318 km/h) čini ga najbržim ‘civilnim’ R8.

Dizajnerski se R8 competition odlikuje upotrebom brojnih matiranih elemenata od karbona na eksterijeru i u interijeru, pa su od tog materijala napravljeni stražnji  i prednji spojler, stražnji difuzor, retrovizori, pokrov motora, središnja konzola, umetci u vratima…  Crne felge sa stražnjim kotačima širine 305 mm, keramičke kočnice i crvena kočiona kliješta, crni završeci ispušnih cijevi samo su još neki od ekskluzivnih detalja koje će dobiti kupci ovog modela. U ponudi će naravno biti i brojne mogućnosti personalizacije, pa svaki R8 competition može biti jedinstven.

AudiR8competition03