Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAudi Q7 – veliki je SUV redizajniran, stiže već ove ili početkom 2014. godine?

Audi Q7 – veliki je SUV redizajniran, stiže već ove ili početkom 2014. godine?


Ovaj model je veoma važan za Audi, ali i za cijelu VAG grupaciju. Ipak će novi Q7 biti prvi SUV baziran na novoj MLB platformi koju će poslije dobiti modeli poput Touarega i Cayenea.

Izvori javljaju kako bi proizvođač automobila iz Ingolstadta mogao novi Q7 predstaviti već na salonu automobila u Frankfurtu, a na tržište bi trebao stići već krajem godine ili početkom 2014…

Čelnici VAG-a shvatili su kako moraju smanjiti troškove razvoja svojih modela zbog veće konkurentnosti. Audi Q7 renderTako je npr. Porsche dobio zadatak razviti platformu za sve sportske modele grupacije (911, Gallardo, R8…).

Budući Audi Q7 biti će znatno lakši od aktualnog modela. Kombinirajući čelik, aluminij i ugljična vlakna nova će MLB platforma omogućiti novom SUV-u smanjenje mase od čak 200 kg. Tu su još lakši pogonski strojevi koji će u konačnici reducirati masu Q7-ice za 400 kg.

Audi Q7 SUV 02

Novi će Audi Q7 pratiti dizajnerske smjernice CrossLane koncepta predstavljenog na prošlogodišnjem salonu automobila u Parizu.

Izvor: Auto-info