Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliAudi Q5 Hybrid prvi službeni podaci, fotke i video

Audi Q5 Hybrid prvi službeni podaci, fotke i video


Audi Q5 crossover bi se na prvi pogled mogao i "utopiti" u svojoj klasi, no to se neće dogoditi. Kako to znamo? Pa, usudili su se predstaviti "dodatni" Q5 model, ugradili u naziv riječ "Hybrid" i standardnom 2,0 litarskom TFSI motoru dodali elektromotor od 44 konja. I evo novog lidera u klasi!

Uz benzinski motor od 208KS, te 44KS koje izvlači iz električnog pogona, ukupna se snaga penje na 241 KS. S tom snagom od 0-100 km/h ubrzava za 7,1 sekundu (kao npr. Buick Regal GS), uz maksimalnu brzinu od 222 km/h. Zanimljivo je da u električnom modu može prijeći samo 2 kilometra i to pri maloj brzini, što i nije nešto, možda dovoljno za otići do trgovine i parkirati.

Uz hibridni benzin/struja pogon, Audi Q5 Hybrid ima i nisko profilne gume, posebne oznake koje upućuju na hibridni pogon (bedževi) te neke druge sitnije izmjene po kojima se razlikuje od standardnog Q5 modela.

Audi Q5 Hybrid će svoju premijeru doživjeti na Los Angeles Auto Showu, koji će se održati za desetak dana. Ako ste u to vrijeme negdje "preko bare", svakako posjetite auto sajam i pogledajte ga.