Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAudi Q1 kompaktni crossover stiže na tržište tijekom 2016. godine

Audi Q1 kompaktni crossover stiže na tržište tijekom 2016. godine


Ova klasa automobila sve je popularnija. Audi to itekako zna tako da su već pripremili model sportskog crossovera koji će se pojaviti tijekom 2016. godine. Upoznajte Audi Q1.

Ovo je ujedno i najmanji model iz poznate kompanijine “Q” serije. Svima su vam sigurno poznati modeli Q3, Q5 i Q7, a novi Q1 će prema logici biti najmanji. Nije teško zaključiti kako će se temeljiti na Audi A1 automobilu. Za sada nije sigurno hoće li kao platformu odabrati PQ25 na kojoj leži A1 ili će se raditi o potpuno novom dizajnu. Možda bi mogli napraviti nešto slično kao konkurentski Volkswagen koji će razviti svoju vlastitu Q1 inačicu na temelju Taigun koncepta iz 2012. godine (slika niže).

Što se pogonskih agregata tiče, baš i nema puno potrebe spominjati što bi moglo biti pod haubom. Drugim riječima, radi se o širokoj paleti od 3-cilindričnih i 4-cilindričnih motora pogonejnih benzinom i dizelom. Naravno, u kombinaciji je i najmanje jedan hibridni model.

Što se cijene tiče, Audi Q1 će biti i najjeftiniji Q model. Osim ovog modela postoji i mogućnost razvoja još jednog Q modela koji bi se temeljio na sportskoj Audi S1 jurilici. Šuška se o još sportskijem SQ1 modelu. No, kao što smo već spomenuli, još ćemo se malo strpjeti do izlaska novog Audi Q1, jer se očekuje u prodaji tek polovicom 2016. godine, a ranije premijerno na nekom od auto salona.

Audi Q1 kompaktni crossover stiže na tržište tijekom 2016. godine 02