Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAudi Prologue Concept – je li to novi A9 Coupe?

Audi Prologue Concept – je li to novi A9 Coupe?


Sve ćemo saznati vrlo brzo, jer se premijera Audi Prologue Concepta očekuje na 2014 Los Angeles Auto Showu koji je na rasporedu za tjedan dana.

Na slici niže ćete vidjeti i “crtkarije” za koje je odgovoran Marc Lichte, kompanijin dizajner. Iako se prvo mislilo kako se radi o velikom coupe modelu s četvorim vratima, slike niže nam više djeluju kako će to biti više sportski coupe s dvojim vratima. Kako god bilo, izgledat će sigurno sjajno.

Na auto salonu u Los Angelesu će biti predstavljen novi Audi Prologue Concept, a koji bi u stvari trebao pokazati kako bi mogao izgledati novi Audi A9 Coupe. Novi bi kompanijin automobil trebao biti iznad modela A8, a konkurirat će Mercedes-Benz modelima S-klase. Ima li Audi snage za to? Mislimo kako ima. Pitanje je samo koliko će se koncept, koji će biti predstavljen u LA-u, razlikovati od proizvodnog modela.

Kažu kako su tri legendarna kompanijna automobila imala utjecaja na razvoj Audi Prologue koncepta – prvi je Audi 90 quattro IMSA GTO trkaća jurilica iz 1989. godine, Audi A8 i Audi TT. Dizajn novog koncepta trebao bi odisati svježim sportskim izgledom i emocijama. Ne sumnjamo kako će ga Audi natrpati najmodernijim tehnologijama, kao i novim quattro AWD pogonom na svim kotačima.

Kada možemo očekivati novi Audi Prologue, odnosno Audi A9? Teško je reći. Trenutno je novi Audi A8 na testiranjima i on se očekuje početkom 2016. godine. Nakon njega bi mogao doći Audi A9. Ili prije? Idemo redom, očekuje nas prvo 2014 Los Angeles Auto Show od 21-30. studenog, a dva dana ranije su novinarski dani…

Audi Prologue Concept - je li to novi A9 Coupe 02