Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaAudi predstavio In-Car 4G LTE Wireless Broadband na 2013 Consumer Electronics Showu

Audi predstavio In-Car 4G LTE Wireless Broadband na 2013 Consumer Electronics Showu


Kako nam tehnologija sve više ulazi u automobile, to znate i sami. Najnoviju 4G LTE tehnologiju predstavili su zajednički Audi i Qualcomm sa svojom 2. generacijom 4G LTE procesora.

Radi se o Qualcomm Gobi MDM9215 čipsetu koji bi u Audijevim vozilima trebao omogućiti bežično povezivanje s Internetom i drugim komunikacijskim mrežama preko brze 4G LTE mreže. Prvi automobil u kojem će se pojaviti novi sustav je novi Audi A3.

Brzina prijenosa podataka bi trebala biti oko 100 Mbps. Drugim riječima, Audi A3 komunikacijski sustav bi postao neka vrsta “WiFi hot spota” na koji se mogu spojiti svi koji su u blizini, naravno ako imate ulaznu šifru. Osim Interneta, moći će se slušati internetski radio, navigacija s proširenom stvarnošću (Augmented Reality, AR) i druge web usluge.

Audi je već neke naznake novog LTE sustava predstavio još na prošlogodišnjem CES 2012 sajmu u Las Vegasu, a ove su godine otišli korak dalje. Tehnologija je tu, samo je pitanje vremena kada će se ovo početi masovno ugrađivati i u automobile drugih proizvođača.

Naravno, tu je uvijek i ono najvažnije – cijena 🙂

Audi predstavio In-Car 4G LTE Wireless Broadband 02