Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliAudi e-tron Detroit showcar

Audi e-tron Detroit showcar


Audi e-tron Detroit puni je naziv konceptnog automobila kojeg je njemačka tvrtka premijerno pokazala na sajmu NAIAS.

Audi e-tron Detroit showcar

Naziv sugerira da se radi o konceptu različitom od modela e-tron koji je lani predstavljen na sajmu u Frankfurtu. Novi e-tron je 27 cm kraći i 12 cm uži od originalnog, a lakši je 250 kilograma. Zbog tih smanjenih mjera špekulira se da je detroitski koncept zapravo najava serijskog modela R4.

Pokreću ga dva električna motora, po svaki na jednoj osovini. Zajedno daju 150 kW snage (204 ks) i okretni moment od 2650 Nm. Do 100 km/h automobil ubrzava za 5,9 sekundi, a maksimalna mu je brzina limitirana na 200 km/h.

Ispražnjene litij-ionske baterije se preko kućne utičnice mogu napuniti za 11 sati, a preko 400-vatnog izvora struje punjenje traje samo dva sata. Za dopunjavanje baterija tijekom vožnje služi sustav za iskorištavanje energije kočenja.

Dizajn u odnosu na originalni e-tron nije mijenjan. Prednji dio karakterizira trapezoidna single-frame rešetka. Za osvjetljenje se koristi LED tehnologija. Umjesto maglenki, napravljena su varijabilna glavna svjetla, koja se prilagođavaju uvjetima na cesti. Automobil leži na 19-colni naplatcima sa čak 35 krakova. Prednje gume su dimenzije 235/35, a stražnje 255/35.

Audi e-tron Detroit showcar

Audi e-tron Detroit showcar