Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAudi A8 – svjetska premijera u Miamiju

Audi A8 – svjetska premijera u Miamiju


100. rođendanska godina marke Audi doživjet će svoju kulminaciju ovom vrlo posebnom prilikom. 30. studenog čeka nas premijera novog Audija A8 – u izvanrednom okruženju grada Miamija.

Audi A8 - svjetska premijera u Miamiju

Tamo će novi vodeći model marke biti predstavljen na doista inovativan način, u Audi paviljonu, privremenoj muzejskoj građevini. On će biti glavna zvijezda otvorenja izložbe “Umjetnost napretka,” na kojoj se izlažu kulturna i tehnološka napredna postignuća i naglašavaju vrijednosti novog vozila A8: Napredak kroz tehniku (Vorsprung durch Technik) i stručni dizajn koji potiču emocije.

Rupert Stadler, Predsjednik Uprave tvrtke AUDI AG, prokomentirao je koncept izložbe: “Naša krilatica “Napredak kroz tehniku” obuhvaća i dizajn koji je jedan od najupečatljivijih dijelova Audi potpisa. A budući da je vrhunski dizajn ovoga puta priznat u umjetničkom obliku, vidimo poveznicu između umjetnosti i arhitekture kao logičan korak u napredovanju naše marke.”

Miami je već dugo svjetska prijestolnica umjetnosti i dizajna. S dva izuzetno kvalitetna sajma, Design Miami i Art Basel Miami Beach, početak prosinca je tradicionalno vrhunac sezone za zaljubljenike u umjetnost i dizajn. Na večer sajma Design Miami bit će održana svjetska premijera novog vozila Audi A8 u prekrasnom okruženju.

Audi proslavlja svjetsku premijeru na nekonvencionalni način otvorenjem izložbe, što simbolizira kulturalni i tehnološki napredak utjelovljen u vozilu Audi A8, kroz njegovu povijest, inženjering i dizajn koji pršti emocijama.

Inspiriran mišlju vodiljom “Umjetnost napretka,” Audi nova uzdanica trebala bi biti otkrivena u Audi paviljonu, među odabranim umjetničkim djelima nove izložbe “Beg Borrow and Steal,” (Prositi, pozajmiti i ukrasti) iz kolekcije Rubell Family Collection, jedne od najznačajnijih umjetničkih kolekcija na svijetu i uz umjetničku instalaciju “The Light Light” – koja se sastoji od aluminijskog LED svjetla – a rad je ruku vrhunskog britanskog dizajnera Toma Dixona.

Audi A8 - svjetska premijera u Miamiju

Ta tri područja su tematski povezana u Audi paviljonu. Zajednički su im inovativna i progresivna narav i hrabrost za kreiranje novih stvari, a elegantno su međusobno spojeni u sklopu ove izložbe.

“Umjetnici, dizajneri i inženjeri imaju jednu strast zajedničku, a koja postaje
očita u izložbi “Umjetnost napretka,” ističe Stefan Sielaff, Voditelj odjela dizajna u tvrtci AUDI AG: “A to je korištenje oblika, funkcije, boje i materijala. O tome u kolikoj će mjeri to postati umjetnost ovisi o tome što počiva iza toga, ali i o promatraču.”

Do 5. prosinca izložba u Audi paviljonu je prateća izložba sajma Design Miami i Art Basel Miami Beach, a otvorena je svaki dan za posjetitelje iz svih krajeva svijeta koji dolaze na sajam Design Miami i Art Basel.

Osim toga, ove godine Audi sudjeluje i kao dizajner među dizajnerima na sajmu Design
Miami, gdje će se također moći vidjeti novi Audi A8. U Audi salonu, vodeći model marke bit će premijerno predstavljen na inovativan način posjetiteljima sajma Art Basel Miami Beach i Design Miami. Ove godine Audi je i ekskluzivan pokrovitelj za automobile sajma Design Miami i Art Basel Miami Beach.

Audi A8 - svjetska premijera u Miamiju
Audi A8 (renderirana slika)

Audi A8 - svjetska premijera u Miamiju
Audi A8 (renderirana slika)

Izvor: HRautosport