Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAudi A6 Avant karavan i službeno poredstavljen

Audi A6 Avant karavan i službeno poredstavljen


Novi je model u odnosu na svog prethodnika narastao u dimenzijama i dugačak je 493 cm, širok 187 cm, te visok 146 centimetara, što je donijelo više mjesta u unutrašnjosti za putnike i prtljagu.

Unatoč svom povećanju, iz Audija poručuju kako nije došlo do povećanja mase automobila i samim time potrošnje.

Osim što je nešto širi i sedam centimetara duži od svog prethodnika, novi je Audi A6 Avant lakši za čak 70 kilograma u odnosu na prethodni model, a sve to zahvaljujući korištenjem kompozitnih materijala i aluminijskih dijelova na ovjesu.

U ponudi će biti ukupno šest agregata, od kojih su dva benzinska i četiri dizelska agregata. Što se benzinaca tiče, ulazni agregat je 2.8 litreni FSI sa 204 konjske snage, a slijedi 3.0 litreni TFSI sa okruglih 300 konjskih snaga. Dizelsku ponudu započet ćemo sa 2.0 litrenim TDI agregatom koji razvija 177 konjskih snaga, ali mu je prosječna potrošnja samo 5 litara na 100 prijeđenih kilometara.

Peostala tri agregata zapremine su 3.0 litre obujma, a stižu u rasponu snaga od 204, 245 i 313 konjskih snaga. Ovisno o motorizaciji, u ponudi je čak pet različitih mjenjača. Među njima je manualni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa, sedam brzinski S Tronic, CVT multitronic i tiptronic sa osam stupnjeva prijenosa.

Uopće ne treba niti naglašavati da je kvaliteta materijala interijera vrhunska, i da je vozaču i putnicima na raspolaganju čitav niz opreme poput head-up displeja, grijanih i hlađenih prednjih sjedala, MMI navigacije ili pak 1.300 W snažnog Bang & Olufsen audio sustava.

Što se prostranosti tiče, A6 Avant će vam u osnovi ponuditi 565 litara prtljažnog prostora, a u varijanti sa spuštenim sjedalima, taj se obujam povećava na 1.680 litara. Audi A6 Avant u prodaju kreće krajem ljeta, a početna cijena u Njemačkoj iznositi će 40.850 eura.

Izvor: Automoto-portal.hr