Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliAudi A3 e-tron moći ćete puniti na novim hidro-električnim postajama
Audi A3 e-tron

Audi A3 e-tron moći ćete puniti na novim hidro-električnim postajama


Prednost automobila na struju je u tome što ne ispuštaju niti jedan gram štetnih plinova. Te karakteristike ima i novi Audi A3 e-tron plug-in hybrid koji će uskoro u prodaju u Njemačkoj.

Priča vam je poznata. Sagorijevanjem benzina ili nafte stvaraju se štetni plinovi, odnosno emisija ugljičnog dioksida. S druge strane, ukoliko se vozite na električni pogon, nema tragova ugljičnog dioksida. Neki modeli imaju plug-in varijantu i onda s benzinskim ili dizel motorom pune elektromotor, no to onda nije to.

Audi je njemačkim kupcima upravo ponudio nešto novo, a moći će to koristiti na novom Audi A3 e-tron plug-in hybrid modelu. Naime, napravili su novi ugovor s LichtBlick SE, jednoj od najvećih njemačkih nezavisnih distributera električne energije.

Naime LichtBlick će na svojim hidro-električnim postajama strujom napajati vozila u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Zanimljiv je način plaćanja. Mjesečna pretplata na korištenje ovih ekoloških postaja iznosit će 8,95€, dok će po kilovatu struje plaćati 0,2976 eura.

Ovo je vrlo ekološki način iskorištavanja energije, to vam je svakako jasno. S druge strane kompanija LichtBlick će zasaditi mjesečno 10 četvornih kilometara šume u Ekvadoru za svakog svojeg korisnika.

U godinama koje dolaze za očekivati je kako će se početi pojavljivati sve više elektromobila. Nadamo se da ćemo ih uskoro masovnije viđati i po hrvatskim cestama.

Audi A3 e-tron