Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliAudi A1 e-tron – objavljeni detalji i fotke

Audi A1 e-tron – objavljeni detalji i fotke


Audijevi stručnjaci za promiđbu čini se ovih dana ne miruju. Nakon što su objavljeni podaci i fotografije Q5 Hybrid modela, na red je došao i najmanji A1 u e-tron izdanju.

Najmanji Audi pokretati će elektromotor kontinuirane snage od 61 konja i 150 Nm okretnog momenta. Ipak, u kraćim intervalima i kada je to potrebno, ovaj elektromotor može isporučiti 102 konjske snage i do 250 Nm okretnog momenta, a snagu će crpiti iz litij-ionskih baterija kapaciteta 12 kWh.

Audi A1 e-tron neće biti potpuno električni automobil, već će koristiti mali benzinski rotacioni motor za produljenje dosega i punjenje baterija. Naime ovaj će model sa punim baterijama moći prijeći svega pedesetak kilometara, dok će se uz pomoć rotacijskog motora taj doseg produžiti na 250 kilometara.

Takav će A1 postizati maksilmalnih 130 kilometara na sat, a do stotke će ubrzavat za 10.2 sekunde. Ovakav sustav nije nulte stope zagađenja, ali potrošnja od 1.9 litre/100 km i emisije štetnih plinova od samo 45g/km zvuči i više nego dobro. Kada će se ovakav model naći na tržištu još nije poznato.

Izvor: Automoto-portal.hr