Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAston Martin Vantage GT3 premijerno na 2015 Geneva Motor Showu

Aston Martin Vantage GT3 premijerno na 2015 Geneva Motor Showu


Ako itko ima trkaći, sportski i elitno-estetski pedigre, onda je to Aston Martin. Marka koja desetljećima izmamljuje uzdahe svih koji ga vide, a ništa drugačije neće biti i s novim Aston Martin Vantage GT3 modelom.

Svoju će premijeru doživjeti na auto salonu u Ženevi, od 5-15. ožujka, no već ranije je kompanija video prilogom koji ćete vidjeti u nastavku najavila izlazak nove cestovne jurilice. Aston Martin Vantage GT3 Road Car, kako ga zovu, ove će se godine natjecati u World Endurance Championship prvenstvu, te u još nekoliko liga, a konkurirat će automobilima sličnih specifikacija konkurentskih Porschea, Ferrarija, te odnedavno i Chevroleta i Dodgea.

Čini se kako su se dosadašnje glasine o ovom ljepotanu pokazale točnima. Aston Martin Vantage GT3 će pod haubom imati moćni V12 motor koji razvija 565 konja, a koji je preuzet iz modela V12 Vantage S. Postoji dobra šansa i da će mu pojačati motor za cestovne uvjete, odnosno prilagoditi ga pravilima lige u kojoj se bude natjecao.

Sam izgled Aston Martin Vantage GT3 jurilice ne treba previše komentirati. Ako pitate autora ovog teksta, Aston Martin je definitivno jedan od najljepših automobila koji postoji, sa svojim prepoznatljivim prednjim dijelom, sportski agresivno dizajniranim branicima, i prekrasnim stražnjim svjetlima.

Aston Martin Vantage GT3 premijerno na 2015 Geneva Motor Showu 02

Kako bi ga pripremili za utrke, vjerojatno će mu povećati snagu na 600 konja, a kako bi konkurirao modelima kao što su popularni Ferrari 458 Speciale i Porsche 911 GT3, kao i dva sve popularnija “amerikanca” Chevrolet Corvette Z06 i Dodge Viper SRT TA.

Inače, Aston Martin Vantage GT3 od 0-100 km/h ubrzava za manje od 4 sekunde, uz maksimalnu brzinu ograničenu na 330 km/h.

A cijena? Ako namjeravate kupiti novi Aston Martin Vantage GT3, budite spremni iz džepa izdvojiti sigurno više od 184.995$, koliko košta V12 Vantage S. Pričekajmo auto sajam u Ženevi, tada ćemo biti puno pametniji.