Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAston Martin Vantage GT i DB9 – posebne edicije na 2014 New York Auto Showu
Aston Martin Vantage GT i DB9

Aston Martin Vantage GT i DB9 – posebne edicije na 2014 New York Auto Showu


Njujorški je auto salon upravo otvorio svoja vrata posjetiteljima, a na njemu ćete pronaći i ova dva ljepotana – Aston Martin Vantage GT i Aston Martin DB9.

Posebne edicije (Special Edition) Aston Martin je pripremio upravo za sjevernoamerički auto salon, koji se održava u “velikoj jabuci”. Automobili nisu u potpunosti novi. Točnije, već su viđeni na nedavno održanom europskom auto salonu  u Ženevi.

Prvi je novi Aston Martin Vantage GT, ili kako ga još zovu Aston Martin V8 Vantage N430. Inače, slovo “N” u nazivu označava uspjeh Aston Martina koji je postizao na utrkama u Nurburgringu, tako da samo svoje najbolje modele označava tim slovom. Što se tiče pogonskog agregata, pokreće ga moćni 4,7 litarski V8 motor koji razvija 430 konja spojen na 6-brzinski ručni ili 7-brzinski automatski mjenjač s “papučicama” oko upravljača, po izboru.

Inače , do stotke ubrzava za 4,9 sekundi, a maksimalna je brzina ograničena na 305 km/h. Sam dizajn je poseban, kao i kod svakog Aston Martina, a dodatno je inspiriran trkaćim oznakama koje se posebno vide i na prednjoj masci, retrovizorima i stražnjem difuzoru.

Saznali smo i cijenu Aston Martina Vantage GT, koja kreće od 99.900$.

Drugi model koji će vam sigurno zapasti za oko je novi Aston Martin DB9 Carbon Edition, koji dolazi u karbon crnoj ili bijeloj boji. Pokreće ga 6,0 litarski V12 motor od 510 konja, a razvija maksimalnu brzinu od 295 km/h. Standardno se ugrađuje 6-brzinski automatski mjenjač.

Početna cijena Aston Martin DB9 Carbon Edition je dvostruko veća od prethodnog modela, a kreće se od 199.995$ na dalje.

Aston Martin Vantage GT i DB9

Oba se modela u slobodnoj prodaji očekuju u trećem ovogodišnjem kvartalu.