Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliAston Martin V12 Vantage S – je li ovo najbrži Aston Martin koji se ikada pojavio?

Aston Martin V12 Vantage S – je li ovo najbrži Aston Martin koji se ikada pojavio?


Novi Aston Martin V12 Vangate S zamijeniti će aktualni V12 Vantage na tržištima diljem svijeta, a biti će ujedno i najbrži Aston Martin ikad ponuđen kupcima. Je li to zaista tako?

Pa i nije. Brži model je Aston Martin One-77. Svejedno, dobili smo novi model koji je itekako hvale vrijedan. Ovaj je automobil napravljen za privlačenje pažnje svima koji vole britanski luksuz u kombinaciji sa privlačnim sportskim afinitetima. Novi V12 Vantage S svojim će kupcima na raspolaganje staviti izuzetnu sportsku agilnost u kombinaciji sa udobnosti za dulja međugradska putovanja.

Što se dizajna tiče, novi je model dobio blago dorađeni prednji dio sa crnom maskom, snažniji motor, 7-stupanjski automatizirani ručni mjenjač, bolji ispušni sustav te “ušminkani” interijer. Ispod poklopca motora nalazi se novi agregat pod nazivom AM28. Radi se o 6.0-litrenom V12 stroju koji razvija 573 KS i 620 Nm okretnog momenta koji ovom modelu omogućuje sprint do 100 km/h za manje od 4 sekunde uz maksimalnih 330 km/h.

Aston Martin V12 Vantage S na tržište stiže krajem godine po cijeni preko 135.000 funti.

Izvor: Auto-info.hr