Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportArmindo Araujo vozit će najnoviji MINI John Cooper Works WRC na reliju u Njemačkoj

Armindo Araujo vozit će najnoviji MINI John Cooper Works WRC na reliju u Njemačkoj


Portugala Armindo Araujo s nestrpljenjem očekuje najnoviju generaciju MINI John Cooper Works WRC jurilice s kojom će se natjecati na ADAC Rallye Deutschland reliju.

Njemački rli vozi se od 24-26. kolovoza, a prije njega očekuje nas onaj u Finskoj (od 2-4. kolovoza). Dvostruki svjetski prvak u Production Car dijelu natjecanja do sada je vozio automobi sa specifikacijama iz 2011. godine, no zahvaljujući dobrim rezultatima, uspio je nabaviti jedan MINI John Cooper Works WRC 01B, vrlo sličan onom kojeg je vozio Dani Sordo u Portugalu u ožujku ove godine.

Saznajemo kako će Araujo novu reli jurilicu voziti na utrkama u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji i Španjolskoj.

Bruno De Pianto, šef WRC Team MINI Portugal, pozdravio je ovaj potez, pogotovo što je Portugal vrlo važna zemlja za ovog njemačkog proizvođača u vlasništvu BMW-a.

“MINI je poznat u cijelom svijetu. Sjedište mu je u Njemačkoj, no mislimo da nema boljeg mjesta nego promovirati trkaći model u našem WRC Team MINI Portugal timu”, kaže De Pianto. “Armindo će imati i nešto vremena prije same njemačke utrke testirati novi bolid. Prošle je godine u prvenstvu ukupno završio kao osmi ukupno, a i ove se godine nadamo dobrom rezultatu”.

MINI John Cooper Works WRC 01B donosi više od 100 dorada i promjena u odnosu na originalni model, uključujući i novi ispušni sustav, električnu vodenu pumpu, ventilator, branike, novi stražni spojler, a i lakši je za 10-ak kila.