Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiAriel Motor Company najavljuje off-road model Nomad

Ariel Motor Company najavljuje off-road model Nomad


Britanska manufaktura Ariel Motor Company, poznata po ultralakom sportskom automobilu Atom, uskoro bi trebala predstaviti svoj drugi model. Bit će to off-road automobil nazvan Nomad.

Premijera Arielovog novog modela Nomad najavljena je za sajamsku priredbu Autosport International u siječnju, a uoči predstavljanja pokazane su neke službene skice novog automobila.

Prema najavi šefa Ariela Simona Saundersa novi model Nomad bit će ‘prljavi brat’ poznatog modela Atoma, što znači da će biti napravljen po istom konceptu ultralaka gradnje (masa od 700 kg), naravno uz modifikacije potrebne za off-road vožnju. Razmak od tla je višestruko veći od Ariela, gume su prave terenske, šasija je pojačana, podrazumijeva se i zaštitni kavez, a ovjes je također napravljen za potrebe terenske vožnje.

Prototipovi su testirani s 15-colnim gumama (dimenzija 235/70), ali serijski automobil imat će u ponudi više varijanti visine i širine kotača i guma. Pogonski su, kao i kod Ariela, samo stražnji kotači.

A pogon dolazi od Hondinog 2.4-litrenog benzinskog motora s otprilike 200 KS. Šeststupanjski ručni mjenjač također je Hondin. Serijski dio tehničke opreme bit će i mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem, a uz nadoplatu će se nuditi i druge tehnikalije.

Početna cijena bit će mu oko 30.000 funti (38.300 eura).

ArielNomad2