Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaAndroid Auto predstavljen na Google I/O 2014 konferenciji
Android Auto predstavljen na Google I/O 2014 konferenciji

Android Auto predstavljen na Google I/O 2014 konferenciji


I iz Googlea stižu dobre automobilske vijesti. prije nekoliko dana su na svojoj Google I/O 2014 konferenciji predstavili Android Auto, nešto zgodno za automobile.

Od ranije nam je poznato kako je Google izuzetno zainteresiran za razvoj automobila koji voze bez vozača, ali i za različite platforme koje pokreću razni pogonski agregati. Jedna od noviteta koji dolaze iz njihove radionice je Android Auto, platforma namijenjena automobilima.

U osnovi, Android Auto je personalizirana inačica Android OS-a s posebnim vizualnim sučeljem (UI), a koji će se koristiti samo u automobilima. Sučelje je minimalističko i vrlo jednostavno za korištenje, a temeljit će se na novoj Android L platformi. Cilj ove platforme je zanimljiv – ne ometati vozača u vožnji, a pružiti mu sve potrebne informacije. Vozač bi neometano trebao pratiti situaciju na cesti, a sve informacije će se nalaziti na ekranu centralne konzole, a koju možete povezati i sa svojim mobilnim uređajem, odnosno smartfonom.

Android Auto predstavljen na Google I/O 2014 konferenciji

Interakcija, odnosno komande se mogu postavljati ili preko ekrana osjetljivog na dodir ili preko glasovnih komandi, što je još zanimljivije. Android Auto se može personalizirati ovisno o načinu vožnje, uvjetima na cesti ili različitim lokacijama. Primjerice, možete telefonirati ili slati SMS poruke preko glasovnih komandi, što znači da će vozačke oči biti koncentrirane stalno na cestu.

Android Auto predstavljen na Google I/O 2014 konferenciji

Google već razvija Android Auto sustav s više od 40 proizvođača mobilnih uređaja na Android platformi, a i puno je velikih partnerskih kompanija u igri.

Je li ovo budućnost naših automobila?