Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoAndrea Iannone pobjedio u Austriji, Divizioso drugi – hat trick Ducatija!

Andrea Iannone pobjedio u Austriji, Divizioso drugi – hat trick Ducatija!


Konačno su Ducatijevi vozači uspješno “složili” jednu utrku i ostvarili dvostruku pobjedu. Iannone je došao do prve pobjede. Puno bodova za tim i vozače, ali što je još važnije, vratilo im se samopouzdanje.

Na živopisnoj stazi u Austriji vožena je vrlo uzbudljiva utrka u MotoGP prvenstvu. Uzbuđenja su počela od samog starta kada su se u vodstvu izmjenjivali Andrea Iannone (Ducati) i Andrea Divizioso (Ducati), te Valentino Rossi (Yamaha) i Jorge Lorenzo (Yamaha), a u stopu ih je pratio trenutno vodeći u svjetskom poretku Marc Marquez (Honda), kao i Maverick Vinales (Suzuki).

Koliko su se god Yamahini i Hondini vozači trudili, vidjelo se kako je Ducati ovdje vladar. Ravne dionice su im odgovarale, tako da su s lakoćom bježali konkurenciji. U 4. krugu Rossi je napravio sitnu grešku tako da ga je Marquez prestigao. Istu grešku je i Španjolac napravio tri kruga kasnije što koristi Rossi i vraća 4 mjesto. Borba za prva tri vodi se između Iannonea, Lorenza i Diviziosa.

Vrlo brzo se prva šestorka odvojila od ostatka ekipe. 18. krugova prije kraja Divizioso preuzima vodstvo do timskog kolege Iannonea. Desetak krugova prije kraja Marquez i Vinales su počeli gubiti priključak. 7. krugova prije kraja Iannone ponovo preuzima vodstvo.

Sam kraj utrke bio je u znaku Ducatijevih vozača, bilo je pitanje koji će ipak izbiti na prvo mjesto. Andrea “The Maniac” Iannone je zadržao koncentraciju i dovezao se do svoje prve pobjede. Zanimljivo je što će iduće godine voziti za Suzukijev tim.

Evo i rezultata utrke, kao i ljestvice vozača. Idući se tjedan vozi u Češkoj Republici.

Andrea Iannone pobjedio u Austriji, Divizioso drugi - hat trick Ducatija 02

Andrea Iannone pobjedio u Austriji, Divizioso drugi - hat trick Ducatija 03