Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoAndrea Divizioso nadmudrio konkurenciju i osigurao prvu sezonsku pobjedu

Andrea Divizioso nadmudrio konkurenciju i osigurao prvu sezonsku pobjedu


Na kišnoj utrci na malezijskoj stazi Sepang gledali smo zanimljivu utrku u kojoj je iskusni Divizioso nadmudrio još iskusnijeg Rossija, ali i svog timskog kolegu Iannonea koji nije izdržao utrku do kraja.

Gledali smo odličnu utrku koja se vozila u Maleziji, tim više što se radilo o kišnoj utrci na mokroj stazi u Sepangu, a koja je bila vidljivo teška za MotoGP majstore. Prvi dio utrke obilježio je odličan dvoboj u kojem su akteri bili Andrea “The Maniac” Iannone (Ducati) i Valentino “The Doctor” Rossi (Yamaha). Oba su se izmjenjivali na vodećoj poziciji, no nekako je Iannone djelovao za dlaku brži. Ipak, iskustvo Yamahinog vozača držalo ga je zalijepljenim za protivnički Ducati.

Pritisak je ponešto popustio polovicom utrke, kada se počeo osjećati i zamor guma. Osam krugova prije kraja Rossi ponovo povećava pritisak koji je urodio plodom, prestiže Iannonea koji ga pokušava stići. No, čini se kako je njegov izbor guma bio slabiji, jer se vodećem dvojcu brzo približavao do tada gotovo nevidljivi Andrea Divizioso (Ducati) koji je vrlo brzo prestigao timskog kolegu. U tom dijelu utrke počela su izlijetanja – prvo Cal Chrutchlow (), zatim Marc Marquez (Honda) koji je već ranije osigurao novu titulu svjetskog prvaka, a ubrzo izlijeće i “The Maniac” Iannone.

Divizioso ponovo opasno pritišće vodećeg Rossija, dok je još uvijek aktualni svjetski prvak Jorge Lorenzo (Yamaha) ni kriv ni dužan izbio na treće mjesto, odakle mu se smiješilo pobjedničko postolje. Pet krugova prije kraja Divizioso uspijeva prestići Rossija koji je u jednom zavoju preširoko ušao, vjerojatno su i njegove gume počele popuštati.

Ducatijev vozač je brzo počeo bježati Rossiju, bilo je jasno kako ima najveće šanse za pobjedu. Tako se i dogodilo – 30-godišnji Divizioso je došao do 1. sezonske pobjede, odnosno 2. MotoGP i 9. pobjede u karijeri. Ova sezona je zanimljiva i po tome što smo dobili 9. pobjednika – čak devet vozača je ubilježilo bar jednu pobjedu.

Posljednja sezonska utrka vozi se 13. studenog u Španjolskoj. Do tada evo rezultata utrke i ljestvice vozača.

andrea-divizioso-nadmudrio-konkurenciju-i-osigurao-prvu-sezonsku-pobjedu-02

andrea-divizioso-nadmudrio-konkurenciju-i-osigurao-prvu-sezonsku-pobjedu-03