Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoAndrea Divizioso lukavo pobijedio na stazi Silverstone, Marquez odustao

Andrea Divizioso lukavo pobijedio na stazi Silverstone, Marquez odustao


U odličnoj utrci na britanskoj MotoGP utrci svoju je veličinu ponovo pokazao Andrea Divizioso koji je ovom pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici vozača, te je prvi vozač koji je u sezoni došao do 4. pobjede.

Ducatijev vozač je zasluženo pobijedio u utrci na stazi Silverstone na kojem se ponovo snaga Ducati motora pokazala možda i kao presudna. Utrku je poveo deveterostruki svjetski prvak Valentino Rossi (Yamaha) koji je možda i iznenadio konkurenciju, no bila je to pametna strategija koja mu je i očuvala gume do kraja utrke.

Među prvom petorkom odvojili su se Cal Crutchlow (LCR Honda), Maverick Vinales (Yamaha), Jorge Lorenzo (Ducati) i Andrea Divizios (Ducati). No, utrka se u nekoliko krugova vrlo brzo kristalizirala. Na prva su se dva mjesta vrlo brzo našle dvije tvorničke Yamahe, a pratio ih je do tada trenutno vodeći Marc Marquez (Honda), zatim Divizioso i Crutchlow.

Utrka se za pobjednika praktički vodila do kraja. I kad smo već pomislili kako bi ovaj puta “The Doctor” mogao pobijediti, čini se kako to gume nisu dopustile. Prava se bitka vodila posljednjih pet krugova, no prije toga se dogodila najgora moguća stvar za Marqueza – njegova se Honda zadimila i otkazala poslušnost. Šteta je velika za Španjolca, pogotovo što je ovo i direktna borba za svjetskog prvaka.

Tri kruga prije kraja Divizioso izbija na čelo, a nešto kasnije i Vinales prestiže Rossija, a među vodećom četvorkom se našao i Crutchlow. Među prvu petorku se upisao i Jerge Lorenzo, a treba spomenuti i odličnu vožnju Johanna Zarca (Monster Yamaha) koji je sve bolji i bolji.

Evo i rezultata utrke, kao i vozačke ljestvice. Slijedeća se utrka vozi za dva tjedna u Italiji.